Позицията на партия Средна Европейска Класа е ясна и непреклонна

...
Позицията на партия Средна Европейска Класа е ясна и непреклонна
Коментари Харесай

Средна Европейска класа настоява министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор

Позицията на партия Средна Европейска Класа е ясна и непреклонна от ден първи на назначението на Георги Гвоздейков за министър на превоза и известията. Позицията ни е била, че министерството не би трябвало да бъде ръководено от персони със съмнителни претекстове и морални качества . Отново и още веднъж показваме сериозните си терзания по отношение на назначението на Георги Гвоздейков за длъжностен министър на превоза и известията.

Нашата позиция е обоснована и се основава на редица фактори, които не могат да бъдат подценени .

Първо, имаме съществени подозрения по отношение на интегритета на Георги Гвоздейков . Съмненията за корупция в министерството и липса на бистрота не престават да пораждат по отношение на неговото ръководство.

Ние недоумяваме за какво за няколко месеца мнението на министър Георги Гвоздейков се е трансформирало на 180 градуса по отношение на политиката по морския превоз . Защо шефа на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ преди няколко месеца е бил най-хубавият избор и определен след конкурс с идея за развиване на пристанищата, а в този момент бива освободен едвам няколко месеца по-късно от същия министър, който го е назначил . Явно политиката в морския превоз се нагажда по отношение на промяната на политическата обстановка и то по времето на еднакъв министър, вместо да се води от ползите на страната.

Второ, считаме, че назначението на лица, обвинени в нарушение на публичния интерес и обслужване на олигархични ползи , е съществено нарушаване на доверието на жителите в институциите на страната. Подобни дейности подкопават престижа на страната и водят до понижаване на легитимността на държавното управление. Разбира се, една от аргументите, заради които партия Средна Европейска Класа показва подозрение, че Георги Гвоздейков може да пази публичния интерес е обвързвана с назначението на лица със противоречиви и съмнителни професионални качества като госпожа Анна Натова за зам.-министър на превоза по морските въпроси и на компрометирани лица, които обслужват частни ползи, а не публичните.

Трето, секторът на превоза е от решаващо значение за развиването на страната и благосъстоянието на жителите. Необходимо е министърът на превоза и известията да бъде почтен, способен и отдаден на публичните ползи, което, за жалост не виждаме в дейностите на Георги Гвоздейков през последните 10 месеца. Информацията, с която разполагаме е, че идващите дейности на министър Георги Гвоздейков, заместител министър Анна Натова и техните послушни избраници е да бъдат ограничавани товаропотоците към държавния оператор и да бъдат унищожени товарни корабни места на оперираното от страната Пристанище Бургас, което би довело до погребение му и редуциране на хора.

Четвърто, съществуващите връзки или вероятни спорове на ползи сред Георги Гвоздейков и избрани бизнес кръгове в бранша на превоза съставляват сериозна опасност за обективността и независимостта на решенията , които той може да вземе като министър. Ярък образец за това са неотдавна новоназначените шефове на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и „ Пристанище Бургас “ АД. Такива обвързаности може да доведат до предпочитане на избрани частни ползи пред публичните, което не е задоволително за нас.

Всички тези назначения връщат порочния модел, при който стотици милиони публични средства се разпределят непрозрачно в морския бранш , както парите, които бяха дадени за удълбочаването на канала във Варна и се стигне досега, в който милиарди се разпределят в съмнителни процедури с директно договаряне от министър Гвоздейков. Тези подозрения не могат да бъдат подценени от нас, изключително когато става въпрос за заемане на такава висока и виновна служба в държавното управление.

Следователно, от името на партията Средна Европейска Класа призоваваме министър Гвоздейков да разсее тези подозрения с действителни дейности в отбрана на публичния интерес или в случай че не го направи, министър председателят да преразгледа своето решение и да избере транспортен министър, който ще възвърне доверието на жителите и ще работи за богатството на страната, а не за персонални и корпоративни ползи.

Рокада по върховете: Смениха генералния шеф на ДППИ Дирк Пергот

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР