Петима души са задържани в полицейска акция срещу купуване на

...
Петима души са задържани в полицейска акция срещу купуване на
Коментари Харесай

Петима задържани при акция срещу купуване на вот в Бургас

Петима души са арестувани в полицейска акция против пазаруване на избор в Бургас на идните избори 2 в 1. Тя е под кодовото име „ Респект “, като от полицията не изключват да има и още арести. Операцията е почнала в понеделник сутринта с три ареста в квартал „ Горно Езерово “. По-късно са арестувани още двама души в квартал „ Победа “. Освен обиск на частни домове, се прави инспекция и на търговски обекти за описи с имена и оставени персонални карти. Под прицела на полицията са престъпно проявени лица.

„ Информацията за арестуваните лица касае сегашните парламентарни избори. Нямаме информация да имат връзка с предходни “, акцентира старши комисар Емил Павлов.

Според прокурор Мария Маркова и старши комисар Павлов в хода на следствието предстоят да бъдат открити повече елементи.

Към момента още не е ясно за коя политическа мощ са били купувани гласове.

Цената на вота се подвига, 50 лв. към този момент са малко, разгласи в неделя Стоил Цицелков. Той е член на Обществения съвет на ЦИК и представител на Обединение за почтени избори.

Той счита, че следеният избор е най-големият проблем по време на избори, а с пазаруване на гласове се занимават най-вече хора от престъпния контингент.

Експертът по сигурност Тихомир Безлов съобщи, че така наречен рискови секции не престават да бъдат такива. Той също счита, че корпоративният избор е сериозен проблем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР