Пет деца от България изнасилиха жена в Мюлхайм - тази

...
Пет деца от България изнасилиха жена в Мюлхайм - тази
Коментари Харесай

Шокиращата новина за петте деца от България

" Пет деца от България изнасилиха жена в Мюлхайм " - тази вест, която се върти от събота насам из немските медии, освен шокира, само че и те кара да се чувстваш виновен и виновен - от името на всички български жители в Германия. " Дойче веле " обобщава и информацията, и реакциите.

Какво се знае дотук

Какви са обстоятелствата? Пет момчета, две 12-годишни и три 14-годишни, завличат 18-годишна жена в горичка край детска площадка в немския град Мюлхайм, където групово я изнасилват. Малко след действието хипотетичните причинители са арестувани, а против един от 14-годишните е издадена заповед за арест заради заплаха от рецидив - момчето към този момент на няколко пъти има прояви на полово принуждение. Останалите деца са спрени от учебно заведение, тъй като родителите на съучениците им съществено се тревожат. Според организация ДПА, момчетата са български жители, говорещи турски. По този мотив организацията напомня за друго групово обезчестяване предходната година във Фелберт, след което бяха наказани осем младежи с българско поданство, публично посочени като " принадлежащи към турскоговорящото малцинство в България ".

За изнасилването в Мюлхайм към момента не се знае задоволително. В ход е следствие и всевъзможни прибързани изводи или систематизирания биха били неуместни и даже незаконни. Въпреки това всички, които познават структурата на българската миграция към Германия и към Европа като цяло, неизбежно си задават въпроса: какви тъкмо са тези деца с българско поданство? А отсам следват и още конфузни, даже потискащи въпроси. Например: белким всичките над 300 хиляди българи в Германия би трябвало да се разпознават с хипотетичните причинители и да се усещат отговорни поради тях? И още: дали шокиращо нежната възраст на хипотетичните причинители няма нещо общо със обстановката, в която вероятно са браншове в България? С бедността, в която живеят изключително избрани социо-етнически групи? С прекомерно ранната сексуализация, за която са отговорни както средата, по този начин и медиите? С насилието, което като че ли (поне виртуално) към този момент е норма, освен това освен в българското общество?

Когато чуем за " изнасилвачи от България "

Разбира се, изнасилвания стават на всички места по света. И причинителите биват какви ли не: млади и остарели, европейци, африканци, азиатци, американци. Така че неуместно би било да стигматизираш избрана група, етнос или народност и да поставяш акцента не върху ужасното закононарушение, а върху самоличността на причинителите. Въпреки това обаче на човек неизбежно му се свива сърцето, когато чуе " изнасилвачи, произхождащи от България ". И му се желае незабавно да заприказва за хилядите студенти, лекари, инженери, строители и какви ли не още, които - освен в Германия, само че и другаде по света - живеят честно, учат, работят и в общия случай оказват помощ освен на себе си и на околните си, а и на родната си страна. Да не приказваме, че доста българи в Европа се срамят освен от тези свои небогати сънародници, които живеят за сметка на обществените каси в Германия, в Австрия и в други по-богати страни от Европейски Съюз, само че на моменти и от някои хора, които показват страната я в Европарламента, я от трибуната на авторитетни интернационалните конгреси.

Между другото: град Мюлхайм на река Рур е един от именитите центрове на немския спектакъл. Тъкмо там към този момент починалият български режисьор Димитър Гочев през 2012 година получи една от най-големите театрални награди в Германия. /DW.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР