Пернишкият окръжен съд осъди Община Перник заради незаконно провеждане на

...
Пернишкият окръжен съд осъди Община Перник заради незаконно провеждане на
Коментари Харесай

ПРОБИВ: Кмет осъден за криминална обществена поръчка! Гражданите плащат 100 000 лева

Пернишкият областен съд осъди Община Перник поради нелегално осъществяване на публичната поръчка за сметосъбирането на града. Сключеният от кмета Станислав Владимиров контракт е разгласен за незабележим, тъй като е подписан в прорез със закона.

Заради противозаконната поръчка общината е наказана да заплати близо 100 000 лв. от парите на пернишките данъкоплатци (Решение № 18 гр. Перник, 12.04.2023 г.). 

Това е вторият тежък удар против Владимиров, откакто преди месец излезе отчет на Агенция за държавен и финансов надзор (АДФИ) – № ДИД1-ПК-3/12.12.2022 за активността на общината по време на ръководството му.

Реклама

Почти всички публични поръчки на общината са правени в нарушаване на Закона за публичните поръчки.

Ревизорите установяват, че има цялостно тъпчене на процедурите по време на мандата. Държавната инспекция открива още, че общината е правела всичко, с цел да може избрана компания да завоюва дадена поръчка. Дадени са и редица съответни образци за една и съща компания, като най-големите нередности са за рекултивация на хранилище за неопасни боклуци.

Според АДФИ са се употребявали хватки, с цел да се отстранят нежелани от  Станислав Владимиров претенденти. В отчета се вижда, че градоначалникът е правил възражения на всяка една констатация на АДФИ, само че нито едно от тях не е признато.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР