Периодично се появяват прогнози за край на света и въпреки

...
Периодично се появяват прогнози за край на света и въпреки
Коментари Харесай

Луксозни апартаменти под земята ни пазят от Апокалипсис

Периодично се появяват прогнози за завършек на света и макар че тези прогнози до момента се оказват погрешни, има хора, които се тормозят, че Апокалипсисът идва.

От строителна компания са се погрижили за страховете на такива хора – планът The Survival Condo Project е в действителност план за първокласни жилища, които са на повече от 50 метра подземен.

Проектът се намира наоколо от Конкордия, Канзас, а от компанията, която е построила жилищата, настояват, че те ще устоят даже и на нуклеарна бомба, оповестява Business Insider. Всеки, който желае да си купи жилище, ще би трябвало да се охарчи - за към 180 квадратни метра повърхност искащите би трябвало да заплатят сред 1.5 и 3 милиона $.

Вече има закупени първокласни жилища – един от гордите притежатели на жилище подземен е Тайлър Алън, който има нощен клуб и състезателен бар. 45-годишният мъж изяснява, че е купил жилището поради възходящото безпокойствие от разнообразни естествени катаклизми, здравни епидемии, както и терористични офанзиви.

Вече има даже цялостен жилищен комплекс, който е разпродаден и заради тази причина предприемачът Лари Хол към този момент се е заел да строи втори - той изяснява, че жилищата са издигнати в някогашни нуклеарни силози. Хол твърди, че жилищата му могат да устоят на всевъзможни катаклизми, в това число и на нуклеарна бомба, а също така жилищният комплекс е под непрекъснато видеонаблюдение.

 Лукс

Една от главните аргументи цените на жилищата да са толкоз високи е луксът, който оферират от компанията на Хол, а входът на целия комплекс има две порти, като всяка тежи повече от седем тона.

Предвидено е, че на 50 метра подземен след Апокалипсис хората ще имат потребност да вършат нещо. По тази причина в комплекса има общ басейн и киносалон, спа, фитнес център, парк за домашни любимци, медицински център.

Освен това всяко жилище е изцяло обзаведено – в кухнята има миялна машина, сушилня. Във всяко жилище има и 50-инчови тв приемници, както и хранителни ресурси, които ще стигнат за пет години напред.

Самите жилища са на половин и на цялостен етаж – тези, които заемат целия етаж, са 170 кв.м. и в тях могат да живеят до 10 индивида. Жилищата, които са на половин етаж, са надалеч по-скромни – единствено 85 кв.м.. Там пък могат да се съберат до 5 индивида.

В спалните на жилищата има огромни дрешници. В жилищата няма прозорци – вместо тях има видеоекрани, като изображенията могат да се трансформират по избор на живущите в жилищата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР