Пенсионираният генерал-майор от руските военно-въздушни сили, чийто самолет беше свален

...
Пенсионираният генерал-майор от руските военно-въздушни сили, чийто самолет беше свален
Коментари Харесай

Погребаха като герой руския генерал-майор, свален в Украйна

Пенсионираният генерал-майор от съветските военно-въздушни сили, чийто аероплан беше свален при осъществяване на бойна задача по време на съветската инвазия в Украйна, беше заровен през вчерашния ден като воин, съобщи Асошиейтед прес.

63-годишният военачалник Канамат Боташев, който станал доброволец, с цел да се върне на работа, е бил свален предишния месец до момента в който летял над Донбас, напомня Българска телеграфна агенция.

От началото на нашествието в Украйна Русия е изгубила няколко генерали и други висши офицери, отбелязва АП.

Траурната работа е била извършена в Черкеск – столицата на съветската република Карачаево-Черкезия. Генерал Боташев изхвърчал в отговор на молба за помощ от щурмова група, блокирана от противников сили, се споделя в известието на ТАСС за погребението, написа АП.

Боташев решил да извърши офанзива от доста ниска височина и блъснал въоръжените сили на Украйна, което помогнало след това на групата да излезе от обграждане.

Когато се изтеглял, самолетът на генерал-майора бил свален от зенитна ракета и Боташев умрял. Посмъртно е почетен със званието „ Герой на Руската федерация “.

На 22 май Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветски щурмови аероплан Су-25 е бил свален над Луганска област, а водачът не е съумял да се катапултира.

Медийни известия свързаха случая със гибелта на Боташев, само че до през вчерашния ден съветското държавно управление не беше удостоверило това, показва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР