„Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии, отколкото досега.

...
„Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии, отколкото досега.
Коментари Харесай

Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии, увери бъдещият социален министър

„ Пенсионерите от следващата година няма да взимат по-малки пенсии, в сравнение с до момента. След плануваното нарастване ще има и добавка, чийто размер ще се посочи в допълнение след новия бюджет. Добавката ще бъде за всички, освен за пенсионерите, под прага на беднотия. Минималната пенсия ще бъде 370 лева, както е планувано. Коалиционното съглашение планува изработването на нов механизъм за осъвременяване на пенсиите”, изясни той и добави, че пенсиите ще се покачат на две стъпки от следващата година.

Както планува и служебният кабинет минималната работна заплата ще бъде в размер на 710 лева

„ Договорили сме транспарантен механизъм за установяване на минималното заплащане, без да се основава спор сред обществените сътрудници. Новият бюджет няма да бъде по-лош, от заложения от служебния кабинет”, безапелационен е Гьоков. Той напомни, че от Българска социалистическа партия упорстват за фамилно подоходно облагане, като предложенията в данъчната система, ще бъдат одобрявани след единодушие на всички съдружни сътрудници.

Относно високите цени на електрическата енергия Гьоков разяснява, че нищо с изключение на заледяване на цените няма да бъде задоволително за обществото.

„ Не са почнали номинации за новите членове на КЕВР, това следва. Нищо с изключение на заледяване цените на тока за битовите консуматори и дребните предприятия няма да бъде задоволително за обществото. Имахме предложение някои от публичните здания да се върнат на контролирания пазар на електрическа енергия, защото в този момент те са на свободния. Ако въпреки всичко не се стигне до заледяване на цените, ще има компенсации”, добави още той.

Георги Гьоков разяснява още, че подписаното съдружно съглашение е поръчител за бъдещата работа на държавното управление, както и за потушаване на разликите в обединението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР