Президентът на САЩ Джо Байдън нарече искането на Международния наказателен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече искането на Международния наказателен
Коментари Харесай

Байдън нарече искането на МНС за заповед за арест на Нетаняху „възмутително“

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова настояването на Международния углавен съд за заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и други водачи „ възмутително “.

„ Искането на прокурора на ICC за заповеди за арест против израелски водачи е възмутително “, сподели господин Байдън в изказването.

„ И дано бъда явен: каквото и да загатва този прокурор, няма равностойност – никаква – сред Израел и Хамас. Ние постоянно ще стоим до Израел против заканите за неговата сигурност. “

Главният прокурор на МНС Карим Хан сподели, че има вяра, че господин Нетаняху; неговият министър на защитата Йоав Галант; и трима водачи на Хамас: Yehya Sinwar, Mohammed Deif и Ismail Haniyeh; са виновни за военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Ивицата Газа и Израел.

Говорейки за израелските дейности, господин Хан сподели в изказване, че „ резултатите от потреблението на глада като способ на война, дружно с други офанзиви и групови санкции против цивилното население на Газа са остри, забележими и необятно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР