Пазарите на акции в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно днес,

...
Пазарите на акции в Азиатско-тихоокеанския регион се представят разнопосочно днес,
Коментари Харесай

Разнопосочно представяне на азиатските акции днес, петролът отново поскъпва

Пазарите на акции в Азиатско-тихоокеанския район се показват разнопосочно през днешния ден, откакто вложителите реагираха на данните за лихвените равнища в Китай. Цените на петрола скочиха с към 3%.

Хонконгският показател Hang Seng, който нарастваше с над 1% по-рано през днешния ден, ограничи растежа си, само че остава на позитивна територия. Индексът записа покачване от над 4% за предходната седмица след волатилни пет дни, в които се колебаеше сред негативна и позитивна територия.

Търговията в Хонконг с акциите на China Evergrande беше спряна през днешния ден, като повода за това не беше оповестена незабавно.

Акциите в континентален Китай също нарастват, като главният показател на борсата в Шанхай нарастваше с 0.19%, а този на борсата в Шънджън отчиташе покачване с 0.898%.

Китай резервира референтния лихвен % по едногодишните заеми на равнище от 3.7% през днешния ден, което значително беше предстоящо.

Инвеститорите чакаха индикации за поддръжка от страна на Пекин, откакто в китайските държавни медии през предходната седмица се появи информация за поддръжка за акциите от страна на страната.

Очакват се ограничения за облекчение на паричната политика от страна на китайските управляващи, включително един или два кръга на понижаване на условията за запасите на банките, споделя пред CNBC Ева Лий от UBS Global Wealth Management. Според нея сходни дейности може да бъдат подхванати най-рано при започване на април.

Австралийският главен показател S&P/ASX 200 регистрира минимално намаляване през днешния ден, до момента в който южнокорейският Kospi губеше 0.34% по-рано денем.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се търгуваше съвсем без смяна.

Цените на петрола нарастват по време на азиатската сесия, като фючърсите на Брента поскъпваха с 3.04% до 111.21 $ за барел, а тези на щатския лек недопечен нефт (WTI) отчитаха покачване в цената от 2.98% до 107.82 $ за барел.

Пазарите в Япония през днешния ден са затворени поради празник.

При валутите доларовият показател, който следи представянето на щатския $ по отношение на шест други съществени валути, беше на равнище от 98.251 - под достигнатите неотдавна равнища към 98.5.

Йена се разменяше при 119.14 по отношение на $ измежду поевтиняването на японската валута през предходната седмица. Австралийският $ се разменяше против 0.7422 щатски $, откакто предходната седмица доближи равнища към 0.721.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР