Пазарджик . Моята забележка към работата на фирмите по чистотата

...
Пазарджик . Моята забележка към работата на фирмите по чистотата
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик разпореди локалните сметища да бъдат изчистени до Коледа

Пазарджик . „ Моята забележка към работата на компаниите по чистотата е във връзка с качеството – то не е такова, каквото би трябвало да бъде предвид на уговорката, който имаме и двете страни, по тази причина съм се разпоредил за доста повече старания от страна на компаниите, които чистят на територията на община Пазарджик и до Коледа градът да бъде измит главно. По отношение на регулярността на повдигането на контейнерите нямам кой знае какви забележки. Проблемът е с всички местни сметища, които се натрупват към тези контейнери ”, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с представители на сметопочистващите и сметоизвозващите компании, които поддържат чистотата в града и селата, оповестиха от Общината.

Поводът за това бяха зачестилите сигнали от жители и от чиновници на „ Екопатрули ” за образували се местни сметища към контейнерите.
„ За положително или за неприятно, очевидно консумираме, а и хвърляме повече. Това демонстрират данните от кантарите на депото. В последно време количеството на боклука се усилва, кантарите са електронни, всичко се мери и записва. Всяка една година би трябвало да се опитваме да обезпечаваме услугата по чистотата с нужните финансови средства. Освен че се усилва количеството боклук, усилват се и отговорностите ни към Регионална инспекция за опазване на околната среда във връзка с таксите по тяхната сметка, в това време се усилва горивото, работната заплата, консумативите, няма по какъв начин ние да издържим с тези пари без актуализация. Затова желая да съм правилен и го споделям ясно: с малко, само че би трябвало да увеличим таксата и тази година. Иначе няма да можем да плащаме на компаниите по чистотата и ще бъдем затрупани с отпадъци. Хората би трябвало да го осъзнаят и да проявят схващане ”, изясни Тодор Попов. Кметът на Пазарджик съобщи, че до Коледа насъбраният край контейнерите отпадък ще бъде извозен. В акцията ще се включат чиновници и техника и на общинското звено по озеленяване, ангажира се шефът на Бюджетното мероприятие – Стоимен Спасов.
„ Всяка година се опитваме да покачваме качеството на услугата и сигурно няма човек, на който тези гледки да се харесват. Така че това ще бъде плод на едно в допълнение изпитание за събиране на боклуци, които не се побират в контейнерите – това са боклуци от градините, боклуци от дребни поправки, от строителни материали, които по контракт не сме длъжни да подвигаме, само че и не можем да го оставим по този начин. Затова желая да помоля нашите съграждани за малко самообладание, с цел да почистим това – както в града, по този начин и по селата, несъмнено, и за малко повече отговорност, тъй като тези боклуци се хвърлят от хората и не падат от небето. Нека всеки един да има персоналната си отговорност. Все отново множеството от тези боклуци могат да бъдат третирани и в дворовете на хората – всеки да има отговорността самичък да се оправя с това, а не да ги метне на тротоара и да чака кметът да пристигна да му ги вдигне. Ще го създадем, въпреки че не е наше обвързване, само че отново приканвам да бъдем повече виновни. Общата ни непорочност зависи от държанието на всеки един от нас! ”, сподели още кметът на Пазарджик. Той благодари на жителите за сигналите, за интензивността им и за непримиримостта с мърсотията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР