Пациентите, които са ваксинирани срещу коронавируса, са два пъти по-склонни

...
Пациентите, които са ваксинирани срещу коронавируса, са два пъти по-склонни
Коментари Харесай

Ваксинираните срещу Covid-19 са два пъти по-склонни да преболедуват инфекцията без симптоми

Пациентите, които са имунизирани против ковид, са два пъти по-склонни да прекарват инфекцията без признаци, откриха английски лекари. 66% по-рядко те се нуждаят от хоспитализация от хората, които не са имунизирани. Констатациите на учените са оповестени в списание Lancet.
" Нашите наблюдения демонстрират, че вероятността от развиване на асимптоматични форми на Covid-19 се е нараснала с 63% след първата доза ваксина и с 94% след втората игла ", оповестяват откривателите.
Медиците, под управлението на Клеър Стивънс от King`s College London, обобщиха данните за това по какъв начин всеобщата имунизация на популацията въздейства върху хода на коронавирусната зараза. Интерес провокират и опасенията дали разновидностите на вируса са устойчиви на действието на имунизациите и антителата при хора, които са преболедували Covid-19.
1,2 милиона британци са взели участие в изследването, като са конфигурирали особено приложение на телефона си. Чрез него те са уведомили учените дали са получили ваксина против Covid-19 и дали след това са се заразили с вируса. 
Данните сочат, че относително дребен брой британци са се заразили с ковид след имунизацията - техният дял е 0,5% за хората, които са получили една доза от имунизацията, и 0,2% измежду тези, които са изцяло имунизирани. Учените регистрират и доста понижаване на честотата на очевидни признаци на коронавирс и вероятността от дълготрайни последици от инфекцията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР