Пътните ремонти са спрени по разпореждания на КЗК. Има условия,

...
Пътните ремонти са спрени по разпореждания на КЗК. Има условия,
Коментари Харесай

Инж. Светослав Глосов: Колегите стачкуват с право

Пътните поправки са спрени по разпоредби на Комисия за защита на конкуренцията. Има условия, които слагат в неравностойно състояние възложител и реализатор. Това бе упоменато и от министър Караджов. По-добре е, че тези поръчки са спрени в този момент, с цел да не се губи време. Правилно е да се спрат на този стадий. Това съобщи почетният ръководител на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов в ефира на bTV, съобщи novini.bg.

„ Всичко това е в резултат на едно решение на служебния районен министър Комитова, която спря договорите. Трябваше да мине време, с цел да може Народно събрание да разреши удължение на договорите със шест месеца, за осъществяване на поръчките посредством анекси до избора на нов реализатор. Комитова ги стопира с претекста, че са надхвърлили сумите на договорите. През годините виждаме, че сумите в договорите са ориентировъчни “, уточни той.

По мотив обвиняванията на вътрешния министър, че парите от автомагистралите са разнасяни с чанти, инж. Глосов съобщи: „ Г-н Рашков има правораздавателни органи, които би трябвало да потвърдят дали има нарушавания “.

„ В годините стремежът на Камарата на строителите е била да се наложат българските компании, които да извършват огромните публични поръчки, по образеца на Германия. Някои непознати компании завоюваха публични поръчки у нас, само че действително ги извършиха български фирми-изпълнители, непознатите компании обаче си изнесоха парите. Критерият „ най-ниска цена “ не е най-хубавият. Не можеш да искаш високо качество евтино “, акцентира инж. Светослав Глосов.

„ Ин хаус е процедура, която е призната в Западна Европа. Изпълнителят е заинтригуван да притегли положителни проектанти. При аршин „ най-ниска цена “ се притеглят и слаби проектанти “, изясни той.

„ Колегите стачкуват с право, тъй като са изпълнили поръчките, които не са могли да откажат. Сертификатите са утвърдени, признати и изпълнени. Не може година и половината да се разиграват тези хора. След като никой не споделя, че поръчките не са изпълнени – да им се заплати “, безапелационен бе той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР