Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и

...
Пътната безопасност е част от Националната сигурност на България и
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Пътната безопасност да стане национален приоритет

Пътната сигурност е част от Националната сигурност на България и точно за това тя би трябвало да стане народен приоритет. Това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев по време на национална кръглата маса “За огромни дейности против войната по пътищата ”, проведена от Института за пътна сигурност.

Славчев е един от основателите и учредителите на Института за пътна сигурност и изрази страдание, че нито едно държавно управление до момента не е извело оправянето с войната по пътищата като главен проблем и приоритет.
-->
„ Статистиката демонстрира, че всяка година по българските пътища умират толкоз хора, колкото в нито една война, в която и точка на света да се води тя. Именно по тази причина е извънредно време цялото българско общество, всички политически партии и неправителствени организации да се обединим към идеята пътна сигурност ”, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той предложи пътната карта, която Инстититута за пътна сигурност показа по време на кръглата маса, неотложно да бъде осъществена посредством незабавни законодателни промени и посредством действителни дейности от изпълнитетелната и правосъдната власт.

“Демографската рецесия в България е тясно обвързвана и с пътната сигурност и оправянето с войната по българските пътища. За това партия МИР предлага народен консенсус и обединяване, както и незабавни и съответни стъпки и ограничения за оправянето с войната по пътищата “, съобщи още Симеон Славчев.

Той предложи да се подхващат неотложно дейности всички пешеходни пътеки в страната да бъдат осветени.

Според Славчев това ще избави доста човешки животи, защото в тъмната част от денонощието видимостта на неосветените пешеходни пътеки е доста ниска.

“За голямо страдание България е единствената страна в Европейския съюз, която не е подобрила пътната си сигурност. Напротив. Статистиката за тази година демонстрира, че починалите и ранените по пътищата ни ще са повече в сравнение с за миналата година. Към момента данните са за над 470 починали и над 6000 ранени, което е растеж с 20%. Причините за това са сложни и за това се изисква сложен метод ”, сподели още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР