Първото хапче, предназначено за лечение на Covid-19, бе одобрено от

...
Първото хапче, предназначено за лечение на Covid-19, бе одобрено от
Коментари Харесай

Одобрено е първото хапче срещу Covid-19

Първото хапче, предопределено за лекуване на Covid-19, бе утвърдено от лекарствения регулатор Обединеното кралство. Таблетката молнупиравир  ще се дава два пъти на ден на уязвими пациенти, които неотдавна диагностицирани с заболяването, написа Военновъздушни сили.

Клиничните изследвания от последните месеци демонстрират, че понижава риска от хоспитализация или гибел на половина. Здравният министър Саджид Джавид сподели, че лекуването е ще промени напълно обстановката за хора с злепоставен имунитет.

„ Днес е исторически ден за нашата страна, защото Обединеното кралство стана е първата страна в света, одобрила антивирусно лекарство против Covid-19, което може да се приема вкъщи “, разгласи министърът в изказване.

Молнупиравир е познат в медицината от близо 40 години. Първоначално е основан за лекуване на грип и хепатит С, но така и не стига до необятния пазар.  Merck & Co.  тества препарата при пациенти, които не са приети в болница, само че имат предпоставки за развиване на тежка форма на болестта, да вземем за пример хронични болести, намален имунитет, преклонна възраст, затлъстяване, диабет и така нататък Хапчето е доста дейно, в случай че се одобри в ранната фаза на болестта. 

7,3% от тези, получили лекарството, са приети в болница. Не е имало смъртни случаи в групата, приела молнупиравир, само че осем пациенти, на които е било обещано плацебо в изследването, по-късно са умряли от Covid-19. MHRA предлага лекарството да се употребява „ колкото е допустимо по-скоро “ след позитивен тест за Covid-19 и в границите на пет дни от появяването на признаците.

Молнупиравир се насочва към ензим, който вирусът употребява, с цел да се развъжда. Препаратът съумява да предотврати размножаването му, по този начин че тялото да поддържа ниски равнища на вируса и да облекчи изцяло признаците и развиването му. От Merck & Co. акцентират, че хапчето би трябвало да направи лекуването еднообразно дейно както против старите, по този начин и против новите разновидности на вируса, защото то ще се развива в бъдеще.

Регулаторният орган на Обединеното кралство съобщи, че таблетката е позволена за приложимост при хора, които имат лек до сдържан Covid-19 и най-малко един рисков фактор за развиване на тежко заболяване. Главният изпълнителен шеф на организацията Джун Рейн разказа лекуването като „ още едно лечебно средство, което да прибавим към нашите оръжия против Covid-19 “.

Merck е първата компания, която оповестява за резултатите от тестванията на хапче за лекуване на Covid-19, само че други компании работят върху сходни препарати. Нейният американски съперник Pfizer стартира тествания на две разнообразни антивирусни таблетки, а швейцарската компания Roche работи върху сходно лекарство.

 
Късно е за всичко, с изключение на за локдаун. Но и за него е късно
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР