Първият в България учебник по морска медицина ще излезе от

...
Първият в България учебник по морска медицина ще излезе от
Коментари Харесай

Излиза първият български учебник по морска медицина

Първият в България учебник по морска медицина ще излезе от щемпел след броени седмици от издателството на Медицинския университет /МУ/ във Варна. Помагалото е написано от екип от преподаватели в МУ и медици от Военноморска болница и ВМА под редакцията на доцент доктор Димитър Ставрев, който е единственият у нас доцент по морска медицина.

От 10 година тази компетентност се учи единствено в МУ-Варна като свободно избираема, като до момента курсът са записали над 400 студенти. “Изданието е неповторимо, тъй като за първи път в България събира в себе си медицинските аспекти на контакта човек-морска среда, медицина на борда на морско оборудване и на брега, водноспасителна активност, водолазна медицина, морска токсикология и фармакология”, разяснява рецензентът проф. доктор Красимир Гигов, общоприет шеф на БЧК.

Според него учебникът е изключително настоящ поради зачестилите наводнения и растежа на туристите по нашето Черноморие, защото на наличен език студентите ще натрупат познания по какъв начин да оказват способена помощ при бедствия и воден травматизъм. В помагалото са наранени и тематиките за медицина на нефтените платформи и круизните плавания, които са измежду бързо разрастващите се браншове в морската промишленост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР