Първият тур на изборите за местна власт премина. Партийните отчети

...
Първият тур на изборите за местна власт премина. Партийните отчети
Коментари Харесай

Нинова представи данни за манипулация на изборите

Първият тур на изборите за локална власт мина. Партийните доклади за "безапелационни " победи ще вършим след втория, а и не им е тук мястото. Искам да слага на вашето внимание няколко извънредно остри въпроса, които касаят всички партии, парламентарни групи и България – пороците в изборния развой, които изкривяват действителния избор на българския народ. Видяхме ги и на тези избори. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от парламентарната естрада.

Първо – ужасяващо пазаруване на гласове под зоркия взор на Министерство на вътрешните работи, българските институции и властта. Докато Министерство на вътрешните работи арестуваше, задържаше или изземваше баници на претенденти на Българска социалистическа партия, тъй като черпят с тях за Димитровден, и Министерство на вътрешните работи счита това за пазаруване на гласове, под техния зорък взор Докато Министерство на вътрешните работи и властта разпитваха претендент за кмет на Българска социалистическа партия дали е бил роми, с цел да гласоподават за него, ромските махали под строй гласоподаваха за властта.

В една секция от 420 души, 383 – 91% гласоподаваха за властта. В друга от 424 гласоподаватели, 344 или 82% за властта. В един регион от 2600, за властта има 2000 ромски гласа.

Властта беше използвана, с цел да плаши хората и всява боязън. Чухме откровения на български жители да споделят - „ боязън ни е от всичко- че ще ни възпламенят къщата, ще ми възпламенят колата, ще ми спрат топлия обяд от обществената кухня, ще ме изгонят от работа”. Властта използваше страховете и бедността на хората, които признаваха, че са взели 20 лева, тъй като са гладни и желаят да ядат.

На последващо място, цялата общинска и държавна администрация, под боязън и по лист, гласоподава за властта, тъй като ще си загуби работата, в случай че не го направи.

Развихрихте и ужасяваща компроматна война против съперниците – ненавист, ненавист и насъскване на българския народ едни против други на правилото „ разделяй и владей”. Управляващите опорочиха тези избори.

По предварителни данни има 400 000 невалидни бюлетини. Затова още на първия ден след изборите още веднъж ще сложим въпроса за машинното гласоподаване. Премахнахте го, с цел да фалшифицирате изборите. 400 000 гласа не са регистрирани по волята на ръководещите, тъй като няма машинно гласоподаване, тъй като по този начин е по-лесно да купуват и изкривяват вота. Още един удар по всички ни – изборната интензивност още веднъж е ниска.

Колеги, за следващ път призоваваме, замислете се върху това. Това е пестник за всички ни, за всички партии и цялата политическа система. Ако не променим това, хората ще изгонят всички ни и няма да вършат разлика сред ръководещи и съпротива.

Ниската изборна интензивност е извънредно значим въпрос, тъй като демонстрира незаинтересованост и съмнение, че гласът на хората може да реши нещо. Те считат, че всичко е нагласено и тези 400 000 невалидни бюлетини и пазаруването на гласове наливат вода в мелницата, че от тях не зависи нищо.

Всички би трябвало да променим държанието си по този начин, че изборната интензивност да бъде по-висока. Призовавам всеки свободен българин, който желае това да се промени, да гласоподава.

Злоупотребите на властта в изборния развой могат да бъдат преодолени единствено с висока изборна интензивност. Затова, уважаеми българи, не стойте по домовете си.

Как ще живеете на следващия ден зависи от това какво вършиме през днешния ден. Излезте и гласувайте за себе си и за смяната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР