Първият ден от планирана стачка в най-голямото пристанище за товарни

...
Първият ден от планирана стачка в най-голямото пристанище за товарни
Коментари Харесай

Стачка в най-голямото пристанище във Великобритания

Първият ден от планувана стачка в най-голямото пристанище за товарни кораби във Англия стартира през днешния ден. Близо 2000 недоволни от заплащането си докери на пристанище Феликстоу, на към 150 км североизточно от Лондон, стопираха работа, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това породи страхове от проблеми във веригите за доставки. През пристанището минават по към 2000 кораба и 4 милиона контейнера годишно - съвсем половината от целия корабен товарооборот в страната.

Шарън Греъм, която е общоприет секретар на профсъюза " Юнайт ", твърди, че компанията, ръководеща " извънредно печелившото " пристанище, и нейната компания майка поставят преди всичко облагите на акционерите, а не благополучието на служащите. " Могат да дадат на служащите обичайно нарастване на заплатите. Ясно е, че и двете компании избраха да обезпечат милиони лири облага и дивиденти вместо да дадат на служащите си почтени заплати ", съобщи тя.

Пристанищната администрация сподели, че е предложила на чиновниците си нарастване на заплатите приблизително с над 8 %.

Британците са изправени пред най-тежката ценова рецесия от десетилетия. Заплатите не се усилват с темпа на инфлацията, а сметките за храна и комунални услуги нарастват. По последни данни инфлацията е 10,1 % - връх за последните 40 години.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР