Росатом смята приетия в САЩ закон за за дискриминационен и

...
Росатом смята приетия в САЩ закон за за дискриминационен и
Коментари Харесай

Росатом заклейми забраната на САЩ за внос на руски обогатен уран

" Росатом " счита признатия в Съединени американски щати закон за за дискриминационен и непазарен. Това излиза наяве от позиция на " Икона Комюникейшънс " - PR организацията на корпорацията в България.

Подчертава се, че сходни решения с политически подтекст са деструктивни за устойчивото действие на световния пазар на артикули и услуги в региона на нуклеарния горивен цикъл.

Посочва се, че съветските предприятия от нуклеарната енергетика разполагат с най-съвременната производствено-технологична база, а активността им е уравновесена върху целия нуклеарен горивен цикъл.
 Байдън подписа за възбрана на съветския обогатен уран
Байдън подписа за възбрана на съветския обогатен уран

След 90 дни рестриктивните мерки върху доставките на горивото за реактора ще влязат в действие

Възприетата от " Росатом " тактика за световно софтуерно водачество дава обилни резултати в укрепването на съдействието с непознати страни, заинтригувани от развиването на производството на нуклеарна сила в границите на прагматичен и уравновесен метод, отбелязва се в позицията и се добавя, че предпочитано направление е също задоволяването на възходящото търсене на уранова продукция от съветската нуклеарна енергетика. Според прогнозите делът на нуклеарната генерация в енергийния баланс на Руската федерация трябвало да нарасне от актуалните 20% на 25% до 2045 година

Посочва се, че " Росатом " твърдо резервира позициите си на международен водач в нуклеарните технологии и ще продължи да развива връзките си с задграничните сътрудници, заинтригувани от дълготрайно съдействие.
 Русия продава обогатен уран на Съединени американски щати
Русия продава обогатен уран на Съединени американски щати

Първият договор от 1990 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР