Първите годишни награди „Златен пояс“ се проведоха на 1-ви декември

...
Първите годишни награди „Златен пояс“ се проведоха на 1-ви декември
Коментари Харесай

За първи път Златен пояс за най-добрите в бойните спортове

Първите годишни награди „ Златен пояс “ се организираха на 1-ви декември от 17:00 в „ Sofia Event Center “. Бойците с максимален принос за развиването и популяризирането на бойните спортове у нас, както и тези с най-големи триумфи през годината, бяха отличени с награди от Националната асоциация по бойни спортове.

Наградите на Асоциацията се провеждат за пръв път у нас и целят да слагат под светлините на прожекторите най-хубавите от света на бойните изкуства, които през годините са популяризирали страната ни с достиженията си и със страхотни прояви на състезателен дух, дисциплинираност и гений.

След награждаването на най-хубавите спортисти и треньори, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията, пристигна ред и на спортните „ Оскари “ за 2018 година в пет категории – „ Най-добър състезател – мъж “, „ Най-добър състезател – жена “, „ Най-добър треньор “, „ Ярка победа “ и „ Вярност на традициите “.

Двукратният олимпийски първенец по битка Армен Назарян награди най-хубавия състезател при мъжете за 2018 година. Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва международно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг.

Треньорът на националния ни тим по битка за дами Петър Касабов награди най-хубавия състезател при дамите. Мариел Любева завоюва международния шампионат по киокушин за дами в Астана, Казахстан през ноември месец, а по-рано тази година се пребори и за сребро на Европейско състезание в Калининград. Постиженията и не оставиха никакви подозрения, коя дама ще завоюва наградата, и напълно предстоящо премията отиде при нея.

Главният управител на Федерацията по Шотокан и треньор на Българския народен тим, Димитър Тодоранов, завоюва наградата за най-хубав треньор за 2018 година Тази година под негово управление имаме три международни трофеи в шотокана. Наградата бе връчена от сенсей Асен Асенов от Българската карате-киокушин федерация.

Бронзовият олимпийски медалист по бокс Тервел Пулев връчиприза „ Вярност на традициите “ – премия за предпазване на традициите в спорта посредством самообладание, поредност, непримиримост, неотстъпчивост и отдаденост. Почетната премия бе връчена на Александър Арабаджийски, 7-ми дан в Кендо. Пътят му в кендото стартира през 1990, като той е един от първите, които се допират до магията на това японско бойно изкуство. Днес е ръководител на Българска федерацията по Кендо.

Последният приз „ Златен пояс “ в категория „ Ярка победа “ бе връчен на Сенсей Захари Дамянов, който е четирикратен европейски първенец в супертежка категория и четирикратен първенец на Америка в All American Open. Българският войник има второ и трето място на Световно състезание на категории, две втори места на японски шампионат на категории и един път на без категории. Основател на Спортен клуб „ Нихонто” – гр. Варна. Дамянов е и треньор на националния тим към Българската карате киокушин федерация. Наградата бе връчена от различен български първенец в тежка категория, само че при боксьорите – Кубрат Пулев.

boec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР