Първите докладите по новия механизъм за върховенството на закона в

...
Първите докладите по новия механизъм за върховенството на закона в
Коментари Харесай

България очаква критичен доклад от ЕК, но какво от това

Първите отчетите по новия механизъм за върховенството на закона в Европейски Съюз ще бъдат показани на 30 септември. Българското държавно управление има учредения за паника, тъй като чака усилване на рецензиите от Брюксел в обстановка на продължаващи трети месец антикорупционни митинги с претенции за оставката и на кабинета, и на основния прокурор Иван Гешев.

По-големият проблем за Борисов обаче е натискът от вън, изключително в случай че се стигне до орязване на еврофондове. Протестите в България накараха интернационалните медии да извърнат по-сериозно внимание на корупцията, овладяла върховете на властта в България и да нападат Европейски Съюз, който я си затваря очите за протичащото се.

От непреклонен политически фактор на Балканите и занимателна фигура в Брюксел, Бойко Борисов към този момент е прочут на Запад и с пачките евро в нощното си шкафче и с политиката си в услуга на депутата предприемач Делян Пеевски.

Всичко това докара куп други неприятности за Борисов. Гражданите на страните от Западна Европа стартират да си задават въпроса дали техните лични стотачки от налозите няма да се озоват в нощните шкафчета на сходни източноевропейски " демократи ".

Глобалната икономическа рецесия, провокирана от коронавирусната пандемия, направи западноевропейската публика изключително сензитивна. Без подозрение доста от европейските водачи, които до неотдавна се подсмихваха снизходително на Борисов, ще подхващат по-твърд звук, с цел да избегнат политически проблеми или да извлекат политически дивиденти. Групата на спестовните в Европейски Съюз – Нидерландия, Австрия, Швеция и Финландия – към този момент прави тъкмо това. Тази група може единствено да се уголемява.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР