Първите данни за населението по пол, възраст, юридическо семейно положение

...
Първите данни за населението по пол, възраст, юридическо семейно положение
Коментари Харесай

Данните за населението по пол, възраст, семейно положение и населено място ще бъдат обявени на 3 октомври

Първите данни за популацията по пол, възраст, юридическо фамилно състояние и по обитаеми места ще бъдат оповестени на 3 октомври. До края на октомври ще бъдат оповестени и социално-икономическите характерности на популацията на страната – степен на приключено обучение и икономическа интензивност.

През ноември ще излязат данни за етно-културните характерности – етническа принадлежност, майчин език, изповедание и набожност, както и за миграция – вътрешна миграция, имигранти и пътувания до работното място.

През декември ще обявим резултатите от извадковите проучвания – „ Раждаемост и репродуктивно държание на популацията “ и „ Миграция и миграционно държание на популацията “, както и данни за здравния статус на популацията.

През януари и февруари 2023 година ще бъдат показани геопространствени данни (координатна мрежа с пространствена резолюция от 1 кв. км) за броя на популацията, информация за жилищните здания и жилищата, жилищните условия, семействата и фамилиите в страната.

Към момента „ на терен “ се организира последното проучване от програмата на Преброяване 2021 „ Бюджет на времето “, което е с дълготрайност една календарна година и данните от него ще бъдат оповестени през 2024 година, оповестиха от Национален статистически институт.
Въпреки комплицираната обстановка в страната, съпътстваща Преброяване 2021, специалистите в Национален статистически институт поставят всички старания данните от преброяването да бъдат предоставени на необятната общност в плануваните периоди.
По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР