Първата българска книга, разказваща от първо лице как се търсят

...
Първата българска книга, разказваща от първо лице как се търсят
Коментари Харесай

Палеонтологът Владимир Николов разказва как се търсят динозаври в България в „Песента на титаните

Първата българска книга, разказваща от първо лице по какъв начин се търсят динозаври в България, скоро ще излезе на пазара. „ Песента на титаните: история за динозаври “ на палеонтолога и палеоилюстратор Владимир Николов от Националния природонаучен музей към Българска академия на науките ще ни заведе на същинско научнопопулярно премеждие. Ще надникнем в работата на българските палеонтолози с авторски художествени реконструкции на динозаври, извънредно подробен терминологичен речник и не на последно място – епилогът на книгата е написан персонално от световноизвестния специалист по динозаврите проф. Стийв Брусати.

Книгата ще бъде налична в магазина на Национален природонаучен музей–БАН от 10 май, а от 11 до 14 май книгата - и на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк. Всеки, който си купи книгата, ще подкрепи работата на учените от Националния природонаучен музей.
-->
„ Песента на титаните: история за динозаври “ е научнопопулярна книга, която наблюдава историята на третата експедиция до находището на динозаври край град Трън, състояла се през 2020 година На понятен език Владимир Николов показва естеството на палеонтологичната работа, основите на методите и анализите, които употребяват учените, с цел да изследват античното минало на живота и на планетата, както и проблемите, с които се сблъскват хората у нас, избрали палеонтологията за собствен житейски път. За да бъдат пояснени научните термини и понятия е направен подробен терминологичен речник, а над 30 фотоси от работата на терен, диаграми и авторски художествени реконструкции на динозаври и други антични животни, илюстрират текста.

„ От дете желая да напиша и илюстрирам книга за динозаврите. Даже не една, а доста и разнообразни книги. Неведнъж съм започвал, всякога в друг формат, стигал съм ненапълно, и съм изоставял плана.

Не съм си представял, че ще бъде тъкмо тази, че ще споделя нещата, за които споделя, и ще наподобява по метода, по който наподобява, само че с помощта на креативния повод на MediaBricks.bg и на поддръжката на Национален природонаучен музей, първата ми книга, озаглавена „ Песента на титаните: история за динозаври “, ще види бял свят напълно скоро “, споделя създателят.

Научни консултанти на изданието са проф. Николай Спасов, проф. Марлена Янева, гл. ас. Латинка Христова и гл. ас. Дочо Дочев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР