Първа жертва на наводненията в карловското село Богдан - по

...
Първа жертва на наводненията в карловското село Богдан - по
Коментари Харесай

Потопът край Пловдив взе човешка жертва

Първа жертва на наводненията в карловското село Богдан - по информация на военните стара жена е умряла след придошла втора приливна вълна, съобщи Българска национална телевизия. 

Няма достъп до селото, защото и двата му моста са недостъпни - единият е изцяло отвеян, а другият е под вода.

В момента в Богдан са екипи на Българската национална телевизия и Българското национално радио, които също не могат да бъдат евакуирани. Продължава да вали доста мощен дъжд.

 
Директорът на Групово дело ПБЗН основен комисар Николай Николов пък съобщи пред bTV, че няма починали и потърпевши. Това не ни прави спокойни, че няма застрашени хора ". 

„ Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са местата в неволя сега. По цялото поречие на река Стряма сме разположили доброволци. Предупредили сме кметовете да следят реката да не стане рискова и за други обитаеми места. В момента водите на река Стряма са невиждани. По-голяма е от река Марица “, добави той. Той удостовери, че село Богдан на процедура е откъснато от цялата община.

„ Тази нощ над Клисура във водосбора на Стряма е паднало 194 литра на квадратен метър дъжд. Тежка е обстановката. Пълна евакуация не можем да проведем. В момента напътствията са тези хора, които са затворени в къщите да се качат на високите етажи - краткотрайно да запазят живота си “, сподели още Николов.

Той добави, че от всички области идват спасители и лодки, в това число от Столична община. Водолази и алпинисти също оказват помощ при спасяването, военното отделение също.

„ За страдание, хеликоптерът не може да излети в същото време. До края на деня чакаме стабилизиране на времето “, добави Николов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР