Партньорството на Световната банка с България и приоритетните направления за

...
Партньорството на Световната банка с България и приоритетните направления за
Коментари Харесай

Министър Велкова се срещна с делегация на Световната банка

Партньорството на Световната банка с България и предпочитаните посоки за бъдещо взаимоотношение разиска министърът на финансите Росица Велкова с делегация, водена от Галина Винселет – шеф на Световната банка за Европейския съюз и Лесе Мелгард – непрекъснат представител на Световната банка за България, Чешката Република и Словакия.

Поводът за визитата беше отбелязването на 30 години от откриването на офиса на Световната банка в България. Министър Велкова акцентира, че през миналите три десетилетия институцията се е потвърдила като благонадежден сътрудник на българските държавни управления в провеждането на основни промени и реализирането на националните ни цели. Министър Велкова срещна интернационалните специалисти с осъществяването на бюджета досега и макроикономическата прогноза на Министерството на финансите за 2023 година.

По време на срещата, на която участва и Вин Муейен, шеф Стратегии и Администрация в Групата на Световната банка, беше обявено, че Центърът за споделени услуги, който беше открит през 2019 година в столицата, към този момент има близо 180 чиновници и възнамерява да разшири още своята активност. Министърът Велкова приветства това решение и изрази убеденост, че световното звено на Световната банка в София ще има значима роля както за ефикасното администриране на интервенциите на Банката, по този начин и позитивно влияние върху икономическата среда и известността на България като добра дестинация за вложения.

По мотив 30-та годишнина от установяването на посланичество на Световната банка в София министър Велкова подари на Галина Винселет клише от публикация, отразяваща откриването на офиса на Банката в София през далечната 1992 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР