Ако обичате филмите, които предизвикват онова специфично изтръпване и напрегнато

...
Ако обичате филмите, които предизвикват онова специфично изтръпване и напрегнато
Коментари Харесай

Кинематограф представя български трилър в Бар Безкрай

Ако обичате филмите, които провокират това характерно изтръпване и с напрежение очакване какво ще се случи, то този месец шансът е на ваша страна, защото ще имате опцията да посетите късометражната селекция „ Български трилър “. Редакторският колектив на „ Кинематограф “ е подготвил квартет от български късометражни филми за феновете на трилъра и съспенса в киното. Четири заглавия, въодушевени от действителни случаи, разкриващи мрачната субреалност в България. Това са от тези брутални истории, за които чуваме по новините, само че които някак минават около нас в необхватния медиен поток. Истории, които ще ви раздрусат с откровения си и недопечен роман, сарказма и нелепите развои на ориста и най-малко за миг ще ви предизвикат да погледнете отвън удобния „ балон “ на вярата в емпатията и непременната правдивост. Датата на събитието е 19-ти май, часът – 20:00, а местоположението – столичният „ Бар Безкрай “.

Премиера за вечерта е филмът „ Дървояд “ на Кристиан Бозов, който ще бъде и специфичен посетител на прожекцията за полемика с публиката. Неговият филм ни среща с историята на Дядо Матейко (Иван Савов), един уединен пенсионер, който живее в картинно планинско село, само че колкото да връзва двата края. Дребни мошеници, обвързани с локалната корумпирана власт вземат решение да му откраднат дървата за идната зима, които той с тъга е събирал, с цел да му дадат урок. На прага на силите и вярата си, Матейко прибягва до крайни ограничения, с цел да се опита да възвърне правдата.

Другите заглавия, които ще бъдат показани са: „ Не мигай “ на Мария Бобева – филм, в който един младеж е подготвил необикновена коледна изненада – игра, която може да има гибелен край. „ Нощна промяна “ и „ Довиждане “ – два кино лентата на режисьорския тандем Еди Шварц и Йордан Петков. Първият, ни среща с противозаконния рандеман на въглища в град Перник, по този начин нареченото „ черно злато “, а вторият – с немска двойка на втори меден месец, дружно с тяхната щерка, на мястото, където са се срещнали 20 години по-рано – Слънчев бряг. След като бащата изчезва, брачната половинка и дъщерята си мислят, че може би се е запилял по еротични питейни заведения и те самите вземат решение да се позабавляват.

За повече информация по отношение на събитието и цялостната стратегия на „ Кинематограф “ можете да посетите –
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР