Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се включи и участва днес

...
Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се включи и участва днес
Коментари Харесай

Партия МИР подкрепи и се включи в протест срещу предоставяне на оръжие за Украйна

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се включи и взе участие през днешния ден в Национален митинг против даване на оръжие за Украйна, който се организира пред постройката на Народното събрание в София.

Протестът беше проведен по отношение на предлагането на ГЕРБ и Демократична България за даване на оръжие и военно-техническа помощ на Украйна, което е първа точка от дневния ред на Народното събрание през днешния ден.
-->
“Няма нито един безапелационен мотив, че ще реализираме мир посредством оръжие. Напротив, това е път към нови жертви, ново озлобление и продължение на войната. МИР се реализира с разсъдък, разговор и единствено и само с мирни средства, а не посредством даване оръжие.

Мирът е национална идея. Той е висша полезност, която всички българи, политици и държавници би трябвало да отстояват ”, това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев по време на митинга против предоставяне на оръжие за Украйна.

МИР е първата политическа партия, която се разгласи с искане България и Черноморския район да станат зона на мира, а ръководителят на партия МИР Симеон Славчев изиска да се организира Национален референдум по тематиката с войната и българският народ, а не политиците да решат, дали България да заеме неутралитет или да взе участие в войната като даде оръжие и военна помощ.

„ Националният интерес на България е да запазим неутралитет, което значи страната ни да не дава оръжие и каквато и да друга военно-техническа помощ на която и да е от двете страни във военния спор. Вместо да се дава оръжие, посредством което изрично не може да се реализира мир, България би трябвало да предложи на наша територия да се проведат мирни договаряния сред Русия и Украйна. Ние сме членове на Европейски Съюз и НАТО и сме в обичайно положителни връзки и с Русия и с Украйна, с които сме свързани исторически, културно и духовно. Сега е момента да се види, дали в България има същински държавници, които пазят националния интерес на страната или пазят непознати ползи и дела. България има историческа опция да инициира мирни договаряния в София, посредством които да се реализира мир ”, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той предложи да се организира Национален референдум с два въпроса. Първият въпрос да бъде “Да се резервира ли българския лев като съществена и национална разплащателна валута? ”, а втория въпрос да бъде “Да даде ли България оръжие и военно-техническа помощ на Украйна? ”. Тази събота следва да се учреди Инициативен комитет, който ще провежда Национален референдум с тези два въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР