Партиите, които отправят специални послания към българската жена и майка,

...
Партиите, които отправят специални послания към българската жена и майка,
Коментари Харесай

Цветелина Узунова:Посланията към жените са удар в десетката

„ Партиите, които насочат специфични послания към българската жена и майка, печелят добавена стойност на тези избори. Това е изключително значима обществена група, която има мощно въздействие освен вътре в фамилията. Жените са прикрит мотор на публичните процеси и не трябва по никакъв метод да бъдат подценявани в една предизборна акция ”, съобщи Цветелина Узунова - публицист и пиар специалист.

Досега в България не е имало избори, в които да им се обръща особено внимание. Обикновено акцент се слага на обществено слабите и пенсионерите. Според последното броене, у нас има три милиона и 600 000 дами. Това е към 51% от популацията. Без възрастните и малолетните девойки, в трудоспособна възраст са близо два милиона. Тези дами работят, гледат деца и родители, ръководят компании, някои от тях са самотни майки. „ Всички те имат потребност от поддръжка и от целенасочени политики за проблемите, с които всекидневно се сблъскват. Досега политиците ги слагаха под общ знаменател с всички останали гласоподаватели. Но съм уверена, че експлицитното внимание към българските дами ще донесе спомагателен триумф на всеки политик, който осъзнава силата им ”, сподели още Узунова. Тя напомни, че по традиция у нас по-висок е процентът на гласуващите дами. Като образец уточни, че на втория тур на кметските избори през 2019г. до урните са отишли близо 59% дами и 42% мъже.

В актуалната предизборна акция само дамите от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ излязоха с стратегия „ Пътна карта на детското благополучие ”, в която са събрали подготвени законопроекти за децата, дамите и фамилиите. Те дори разпространиха автентичен клип  „ От дамите на ВОЛЯ – за дамите на България ”, който събра десетки хиляди гледания в обществените мрежи и в този момент се върти в прайм тайма на огромните малките екрани.

Женските организации на другите партии не демонстрираха интензивност в акцията. Пасивни по тематиката за специфични политики към  фамилиите, децата и майките останаха даже дамите - лидерки на партии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР