Парламентът създаде Временна комисия за проучване на всички факти и

...
Парламентът създаде Временна комисия за проучване на всички факти и
Коментари Харесай

НС създаде Временна комисия за сигурността на машинния вот

Парламентът сътвори Временна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Депутатите гласоподаваха основаването ѝ със 143 гласа „ за “ – двама – „ срещу “ и 0 – „ въздържал се “. Проектът на решение е импортиран от Корнелия Нинова и група народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “.

Временната комисия ще се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група. Временната комисия се основава за период от три месеца, планува проекторешението. За ръководител на комисията бе препоръчан Георги Свиленски от левицата, само че неговата кандидатура не беше подкрепена от пленарната зала. След прегласуване за него гласоподаваха 51 депутати, 23 бяха „ срещу “ и 49 гласоподаваха с „ въздържал се “.

Пленарната зала избра членовете на комисията: Радомир Чолаков, Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Божидар Божанов и Явор Божанков от ПП-ДБ, Деян Николов и Даниел Проданов от „ Възраждане “, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Иван Иванов от Българска социалистическа партия за България, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от „ ИТН “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР