Парламентът прие на първо четене четирите законопроекта за промени в

...
Парламентът прие на първо четене четирите законопроекта за промени в
Коментари Харесай

Без шофиране за година и 3 хиляди лева глоба за нарушение на жп прелез

Парламентът одобри на първо четене четирите законопроекта за промени в Закона за придвижване по пътищата, импортирани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, съобщи БНР.

Предвижда се възбрана за шофиране в границите на 12 месеца и санкция от 3000 лв. за водачи, които нарушават разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез.

С измененията, импортирани от ГЕРБ-СДС, се дава опция на общините да реализират надзор върху разпоредбите за придвижване по пътищата, като ще имат право да употребяват по-голям брой механически средства за надзор.

Прието бе " Пътна полиция " да има цялостен достъп до общинските камери, а 70% от приходите от наложени санкции от нарушавания да остават в бюджетите на общините.

Одобрено бе и в границите на една година за младите водачи да важи възбраната да ръководят автомобил с над 120 конски сили, както и да карат през нощта в часовете след 22 часа до 6 часа сутринта.

За каране без брошура санкцията се предлага да се вдигне до 1500 - 2000 лева при сегашните от 100 до 300 лева Със същата сума ще бъде глобяван и притежателят на колата, в случай че я е дал на недееспособен лидер.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР