Парламентът на Израел назначи в сряда депутат от опозицията във

...
Парламентът на Израел назначи в сряда депутат от опозицията във
Коментари Харесай

Нови пречки пред съдебната реформа на Нетаняху

Парламентът на Израел назначи в сряда народен представител от опозицията във авторитетната комисия, която избира съдиите в страната , оповестява АП.

Това е ново затруднение пред премиера Бенямин Нетаняху , което разкрива и раздялите в ръководещата коалиция, като и повдигна въпроси по отношение на контрола му над политическите му съдружници.

Гласуването наподобява краткотрайно предотврати рецесия , която заплашваше да отприщи нови политически разтърсвания към противоречивия проект на Нетаняху за правосъдна промяна.

Опозицията заплаши, че ще се отдръпна от договарянията с Нетаняху по отношение на преразглеждането, в случай че нейният претендент Карине Елхарар не бъде посочен в комисията, а по-късно изиска и второто свободно място в комисията не бъде запълнено и тя може да възобнови работа.
 Протестите в Израел против правосъдната промяна не стихват
Протестите в Израел против правосъдната промяна не стихват

Защита на демокрацията

Припомняме, че държавното управление на Нетаняху разкри правосъдната промяна дни след встъпването си в служба предишния декември, заявявайки, че проектът е нужен за преодоляване на интервенционистката правосъдна система . Противниците на Нетаняху настояват, че проектът е метод за крайнодясната коалиция - цялост от ултранационалистически и ултраортодоксални партии - да получи надзор над правосъдната система, застрашавайки системата на надзор и баланс в страната.

Предложението накара стотици хиляди израелци да вземат участие в всеобщи демонстрации всяка седмица против оферти главен ремонт. Демонстрацията накара Нетаняху да замрази проекта през март и да стартира договаряния, с посредничеството на основния президент на страната, целящи реализиране на компромис с съперниците му.
 Израелци използваха и гей парада за митинг против правосъдната промяна
Израелци използваха и гей парада за митинг против правосъдната промяна

Въпреки откровените хомофоби в държавното управление, демонстрация се организира и тази година

Комисията за назначение на съдии, която утвърждава състава на Върховния съд, беше централно полесражение в проекта за главен ремонт.

Управляващата коалиция и опозицията обичайно са показани в деветчленната комисия. Но последователите на преразглеждането настояха обединението да управлява и двете позиции, навличайки обвинявания, че Нетаняху и неговите съдружници се пробват да натрупат правосъдната система с доближени.

Гласовете, подадени анонимно, породиха подозрения по отношение на контрола на Нетаняху върху неговата коалиция.

Нетаняху подреди на своите съдружници да се опълчват на всички претенденти, в това число на личните си членове, в маневра, която се надяваше да забави всички назначения до ново гласоподаване след месец.

Яир Лапид приветства избора като добра вест. Но той сподели, че е проблематично, че към момента няма комисия.

" Днес Нетаняху попречи на основаването му, поставяйки завършек на претенцията, че е отворен за договаряния, сподели той. Нетаняху беше измамник и овластен. Сега той е измамник и слаб, сподели той. Комисията не е основан, опасността за демокрацията не е отстранена. "

Във видео изказване Нетаняху сподели, че съперниците му са отговорни, отбелязвайки, че са замразили договарянията даже откакто са получили това, което са желали.

" Ганц и Лапид не желаят същински договаряния ", сподели той. " Обещавам на жителите на Израел, за разлика от тях, ние ще действаме отговорно за нашата страна. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР