Парламентът на Австралия прие законодателство, което дава право на правителството

...
Парламентът на Австралия прие законодателство, което дава право на правителството
Коментари Харесай

Австралия забранява на заподозрени екстремисти да се връщат в родината

Парламентът на Австралия одобри законодателство, което дава право на държавното управление да не разрешава за период до две години на обвинени в тероризъм австралийски жители да се връщат в родината, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Законодателството беше утвърдено в Сената, откакто лейбъристите поддържаха предлагането на консервативното държавно управление макар паниката на опозицията, че то дава на вътрешния министър Питър Дътън прекомерно огромна независимост да преценя кой да бъде подложен на ограничаващата мярка.

Юристи показаха безпокойствие, че новите пълномощия нарушават конституцията.

Законопроектът беше признат през днешния ден от Сената, откакто през вчерашния ден беше утвърден от Камарата на представителите. Очаква се той да стане закон, откакто получи кралско утвърждение от генерал-губернатора в околните седмици.

Законодателството разрешава на Дътън да забавя връщането в родината на австралийци над 14-годишна възраст, обвинени в екстремизъм, връзки с терористични организации или присъединяване в бойни дейности в спорове в чужбина.

Според държавното управление към 230 австралийци са се включили към сраженията в Сирия и Ирак, а стотина са починали. В Австралия са се върнали 40 души, в това число осем деца на двама убити бойци на групировката "Ислямска страна ", които бяха репатрирани предишния месец, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР