Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде

...
Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде
Коментари Харесай

Изненада: Големите в парламента скочиха срещу Борислав Сарафов

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят да бъде спрян изборът на нов основен прокурор. Трите партии са внесли декларация до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Декларацията е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

„ Отправяме своя апел към Висшия правосъден съвет да спре процедурата по желание на нов основен прокурор до окончателното изговаряне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България “, написа в декларацията.

Реклама

По-рано в петък правосъдният министър Атанас Славов разгласи, че ще внесе във Върховния административен съд тъжба против избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор. Според Славов процедурата за избор на нов основен прокурор би трябвало да бъде спряна.

В декларацията като претекст е посочено „ сериозното публично напрежение “ след освобождението на основния прокурор и процедурата по желание на нов подобен.

Иван Гешев бе освободен от поста основен прокурор на 15 юни с решение на Висш съдебен съвет. След това стартира процедура по желание на краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор и на мястото на Гешев бе назначен Борислав Сарафов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР