Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска извънредно заседание на енергийна комисия

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС поиска извънредно заседание на енергийна комисия
Коментари Харесай

Енергийната комисия заседава извънредно по искане на ГЕРБ-СДС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС изиска изключително съвещание на енергийна комисия поради високите сметки за ток и отопление на публични и обществени заведения. Заседанието ще бъде извършено през днешния ден.

От опозицията упорстват страната да компенсира нарастването на сметките за ток на всички общини, публични организации, ВиК сдружения, храмове, учебни заведения, детски градини и ясли.

Според депутатите, в случай че това не се направи, общините, които към този момент са на мрачно, следва да останат и без вода, тъй като ВиК сдруженията също не могат да заплащат високите сметки.

Коментарът пристигна от Варна. В района сред 3 и 5 пъти са се нараснали разноските за електро и топлоенергия за разнообразни общини и общински сдружения.

“Положението е доста тежко. Първи кметовете от региона сигнализираха за казуса. Вследствие на този сигнал аз зададох въпрос към енергийния министър. Той отговори, че са планувани обезщетения, само че до ден сегашен в нито една община не са постъпили такива. Няма никакво решение на обстановката и не е ясно по какъв начин ще бъдат планувани и изчислени тези обезщетения, тъй като сме очевидци на това, че всеки месец и всеки ден цените скачат с големи проценти”, съобщи Славена Точева - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР