Париж. Министър-председателят на Франция Жан Кастекс очаква законът за ваксинационните

...
Париж. Министър-председателят на Франция Жан Кастекс очаква законът за ваксинационните
Коментари Харесай

Жан Кастекс: Ваксинационният пропуск може да бъде въведен от 15 януари

Париж. Министър-председателят на Франция Жан Кастекс чака законът за имунизационните пропуски да влезе в действие от 15 януари, предава TACC .

„ За посещаване тук-там, където в този момент се изисква хигиеничен пропуск, ще е належащо да се удостовери обстоятелството на имунизация. Отрицателният тест за ковид към този момент няма да е задоволителна причина “, изясни Кастекс.

Премиерът означи, че законът за имунизационните пропуски - в случай че бъде утвърден от Народното събрание, може да влезе в действие „ от 15 януари “.

В страната тече дейна акция за имунизиране на популацията. Към 27 декември повече от 51,6 милиона души са приложили цялостната скица за имунизация. Бустърна доза е сложена на към 22,5 милиона французи. Населението на страната е над 67 милиона души.

Франция претърпява пета вълна от пандемията. На 25 декември беше регистриран безспорен антирекорд по брой инфекции: денем бяха открити над 104,6 хиляди нови случая. Властите взеха решение да анулират концертите и пиротехническото шоу в новогодишната нощ и възнамеряват да вкарат други ограничавания от януари.

За битка с пандемията ръководещите в Париж взеха решение да заменят санитарните пропуски с имунизационни. В момента във Франция продължава да работи хигиеничен пропуск, който се издава както след имунизация с утвърдени в Европейски Съюз препарати, по този начин и въз основа на документ за минало заболяване. Този документ е нужен за достъп до публични места, в това число зони за отдих и културни институции. Въвеждането на документа за имунизация ще значи, че QR код ще бъде издаван единствено след имунизация.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР