Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието. Явяващ се,

...
Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието. Явяващ се,
Коментари Харесай

Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието.

Явяващ се, като брат, само че не близнак на Peugeot 3008 и Opel Grandland, най-големият SUV на Citroen, носещ обозначението C5 Aircross, се радва на значителен интерес в Европа. От появяването си на пазара през 2017 година средноразмерното SUV е продадено в тираж от повече от 250 000 бройки. Именно тези данни незабавно го изкараха на подиума на най-продаваните SUV-та във Франция, тъкмо зад Peugeot 3008, също прясно минал към хибридизация. Като увещание, двата модела споделят своята платформа и доста механически детайли, тъй че беше разумно и C5 Aircross от своя страна да се възползва от електрификацията. Това към този момент е реалност, а първите проби " Шевроните " проведоха в предградията на Париж, където бе и наш екип. Ето и усещанията ни.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

C5 Aircross е построил известността си с истинския си дизайн, неподражаемия си комфорт и на първо място фамилните си преимущества, които са много покрай тези на минивановете. Колата е много по-практична и друга от горепосочените си братя, тъй че не е необичайно и за какво Citroën следва друг път, когато става въпрос за настройване на нововъведението по хибридизация. Французите са решили, че С5 Aircross ще се предлага единствено с " рационално " равнище на мощ. Целта е да се дават на клиентите всички преимущества на хибридизацията без жертви.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

По този метод голямото пространство откъм гърба, модулността с 3-те самостоятелни и плъзгащи се задни седалки (малко тесни) и рекордния размер на багажника (600 литра) са непокътнати макар монтирането на батерия. Единствената жертва, направена от марката, е минималното понижаване със седем литра на резервоара за гориво, което, както стана ясно след теста, който направихме, няма никакво въздействие върху самостоятелния пробег на автомобила.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Що се отнася до интериора, то измененията са малко по отношение на общоприетия C5 Aircross. Качеството е налице, комфортът също, като за последното съществена роля играят два фактора - огромните и меки седалки и особеното окачване. Едно от най-големите достолепия на този автомобил е точно окачването и по-конкретно амортисьорите с хидравлични буфери и с прогресивни характерности. Т.нар. Progressive Hydraulic Cushions технология е налична и при хибрида и работи в крайните положения - прегъване и разгръщане на амортисьорите, което прави ударите от неравности съвсем неусетни за пасажерите. С други думи возията на C5 Aircross е мека. И до момента в който при общоприетите версии с ДВГ на C5 Aircross от това неизбежно се усилва кренът в завоите, когато те се взимат с по-висока скорост, тук по-ниският общ център на тежестта, който се реализира поради разположените в пода акумулатори, понижава наклоняването, като в същото време оставя возията свръх удобна.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Другият главен плюс на новия хибрид е извънредно ниският разход на гориво. Хибридният силов тракт се състои от четирицилиндров бензинов мотор с компресор, 1.6 Puretech с мощ 180 к.с. и електрически мотор с мощ 80 кВт (110 к.с.), ситуиран над осемстепенната автоматизирана скоростна кутия. Последният се зарежда от литиево-йонна батерия с потенциал 13,2 kW/h, сложена, както към този момент споменахме, под пода. Общо оптималната систематична мощ доближава 225 к.с., а въртящият миг - 360 Нм, което е изцяло задоволително за една много прилична динамичност на най-големия Citroen. И до момента в който динамичността е доста добра, само че не и свръхвпечатляваща, то разходът на гориво е.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Маршрутът на теста в покрайнините на френската столица беше формиран най-вече от градски и второстепенни извънградски пътища. Мястото на лидера и контролните уреди са идентични с тези на класическата версия, само че има два нови бутона. Първият, подложен до скоростната кутия, ръководи другите режими на шофиране (хибриден, електрически и спортен). Вторият бутон е в подножието на мултимедийния екран и разрешава преглеждането на енергийните потоци, потреблението и пестенето на батерията. По този метод може да се употребява 100% електрически режим при предпочитание. Например при попадане в зона с стеснен трафик.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Решихме да проведем част от теста в напълно „ хибриден “ режим, този, който ще се употребява в множеството случаи. Тук електрониката се грижи за всичко и бордовият компютър ви споделя каква сила се употребява в действително време. Удобно настанени в огромните меки седалки от програмата „ Advanced Comfort “, ние потеглихме в катедралната тишина. Превозното средство ви кани да шофирате гладко, безшумно и комфортно. Когато класическият мотор с вътрешно горене се разсъни, тъй като е нужен въртящият миг (или батерията е изтощена), шумът в купето не се усилва осезаемо. С други думи шумоизолацията е на доста високо равнище.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Иначе, без значение в какъв режим се движите, електрониката доста тъкмо пресмята нужната ви мощ, с цел да се чувствате уверени във всички обстановки (изпреварване, дълго ускоряване и т.н.). Електрическата сила предлага на първо място оптимален въртящ миг от 360 Нм, който е разполагаем мигновено. И по този начин стигаме до разхода на гориво. Въпреки, че французите споделят, че той е малко под два литра бензин, това не е напълно по този начин, само че пък и не са излъгали с доста. За права от 165 километра, когато засичахме разхода, смесвайки разнообразни пътни профили, при температура на околната среда от 22 ° C и без да практикуваме еко шофиране, постигнахме междинен разход на гориво от 2,9 л/100 км и изминахме 66% от времето в режим на нулеви излъчвания.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Това, съгласно нас е един отличен резултат, който може да се усъвършенства и с помощта на съществуването на режим В на скоростния лост, регенериращ батериите при покачване на крайници от педала на газта. Дори и когато батериите са с най-малък заряд, в случай че употребявате този режим, C5 Aircross ще демонстрира по-нисък разход от дизелова малолитражка. След като батериите се изпразниха изцяло, потреблението стана малко по-висока от тази на класическия Puretech 180, заради наднорменото тегло на батериите. Тогава разходът е към 6/100 км, което също е отличен разход за бензинов SUV с мощ 180 к.с.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

В 100% електрически режим хибридът C5 Aircross предлага обсег от 55 км съгласно хомологационния цикъл WLTP, като това е изцяло постижимо и в действителни условия - изпробвахме го. Имайте поради, че електрическият режим може да работи независимо до 135 км/ч. При тази скорост обаче автономността се топи като сняг на мощно слънце.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Що се отнася до зареждането, то в случай че имате така наречен wall box, времето за напълване на батерията е два часа. Ако обаче не желаете да инвестирате в спомагателното зарядно устройство от 7.4 kW (струва към 300 €), ще са ви нужни седем часа употребявайки типичен битов контакт. Люкът за зареждане с ток е ситуиран на левия заден калник на автомобила.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

C5 Aircross е един от дребното хибридни " джипки ", поддържащи доста високо равнище на комфорт. Недостатък за нас се явява фактът, че задвижването е единствено на предния мост, само че французите обявиха, че 74% от закупените в Европа такива коли са единствено с предно предаване. Другият минус е обвързван с по-високата цена и неналичието на облекчения за сходни коли в нашата страна. Въпреки това, колата е свръх икономична, предлага много комфорт, както в салона, по този начин и посредством меката си возия, и несъмнено дава поръчка за добър избор измежду все по-налагащите се хибридни кросоувъри.
 Тествахме най-големия Citroen, който харчи под 3/100

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР