През изминалата година събитията на живо бяха ограничени до минимум,

...
През изминалата година събитията на живо бяха ограничени до минимум,
Коментари Харесай

Тествахме новата моделна гама на Mini

През миналата година събитията онлайн бяха лимитирани до най-малко, само че пък за сметка на това видяхме доста министър председатели на нови модели, до множеството от които успяхме да се докоснем единствено онлайн. Подобен е и казусът с Mini, при които видяхме обновените Cooper и Countryman за 2021 година. По-голямата част от рестриктивните мерки към този момент паднаха, а от Mini България взеха решение да ни зарадват с тест на цялата си актуализирана гама от разнообразни модели. Успяхме да се докоснем до Mini Cooper, Mini John Cooper Works във вид на кабриолет и двуврато купе, както и до Mini Countryman John Cooper Works за който ви по-рано тази година.



Започвайки с най-обикновеното Mini от всички показани на теста, а точно типичен Cooper с 5 порти в блестящо червен цвят, можем да отбележим и измененията, които са настъпили по външния тип при множеството модели. Главният акцент на обновените коли за 2021 година са предните светлини, които разполагат с много красиви кръгли LED светлини по вътрешността на фара, както и стоповете с по този начин наречения Union Jack дизайн, които към този момент идват общоприетоо при всички модели. В взаимозависимост от това коя трансформация сте избрали, то измененията варират, само че при всяка една от тях можем да отбележим другите брони, прибавянето на нови отвори за въздух, въпреки и някои от тях подправени.



В интериора също се откриват няколко новости, като те стартират още от междинната част на таблото, където екранът на инфотеймънт системата заема централна част. Екранът, въпреки и с правоъгълни форми се вписва доста добре в кръглото оформление, с помощта на нови панели в черен пиано лак към него, които основават заблуда за кръглата му форма.
 Тествахме новата моделна гама на Mini

Пред лидера е инсталиран нов километраж с овална форма, който както ви споменахме и при теста на Countryman, предлага екран единствено в междинната част, а от двете му страни има аналогови принадлежности с подсветка и светлинна индикация за горивото, които се вписват идеално, макар разликите в технологията.



Връщайки се на аления Cooper, той разполага с 1.5-литров мотор със 136 конски сили и 220 нютон метра, който можем да намерим и при някои от моделите с предно предаване на BMW. В композиция с автоматизираната трансмисия с двоен съединител, можем да кажем, че колата се усеща много пъргава и съвършена за градски условия.



Всъщност с изключение на положително държание в града, колата може да се похвали и с положително държание отвън него. Двигателят е изцяло задоволителен за спокойни извънградски разходки, като даже и при по-високи скорости няма да усетите основна липса на мощ.



Един от красивите бутони под екрана дава отговор за промяната на режими на работа, като може да избирате сред Green, Mid и Sport, които в съответния случай не трансформират чак толкоз държанието на колата, а по-скоро трансформират работата на кутията и мотора. Все отново основна разлика не се усеща, което пък не е по този начин при идващите два модела, които тествахме.
 Тествахме новата моделна гама на Mini

Може би не обърнахме толкоз огромно внимание на общоприетия Mini Cooper, тъй като на наше разположение бяха обновените Мini Cooper John Cooper Works във разновидностите на двуврато купе и кабриолет. Колите, оборудвани с 2.0-литров бензинов мотор с 231 конски сили и 320 нютон метра, впечатляват с динамичност, а два от колите даже бяха оборудвани и с механична трансмисия, което да си признаем е все по-голяма необичайност в наши дни.



John Cooper Works моделите се отличават с по-агресивен дизайн на броните, а два отвора за въздух в централната решетка загатват за нещо в действителност забавно. Мнението се удостоверява и когато погледнете задната част, където могат да се открият и централно разположените накрайници на ауспусите, които също обратно на новите трендове са същински и са свързани към изпускателната система. Външната визия се добавя и от джанти с размер от 18 цола, както и от дребен спойлер над багажната врата. Опциите за настройка на цветове са безкрайни, което се потвърждава и от разноцветните екземпляри, които ние тествахме.
 Тествахме новата моделна гама на Mini

Същата наклонност за разнообразни конфигурации се резервира и в интериора, където клиентите могат да избират сред типичен седалки и разнородни десени или пък да продължат със спортното чувство и да се доверят на спортните клесла в композиция от кожа и алкантара. Те се оферират с напълно механична или електрическа конфигурация, още веднъж съгласно желанията на клиента. Карбоновои акценти, алакантара по корите на вратите и контрастни шефове допълват спортното чувство в интериора, което продължава и в задната част. При хечбек версията задните седалки може би са използваеми за къси преходи или возене на дребни деца, само че при кабирото това по-скоро е невероятно. В композиция с дефлектора, който се инсталира точно над задните седалки, можем да кажем, че кабриолетът е по-скоро двуместен, а задните седалки отлично допълват мястото за багаж.



Допълнението пък идва навръх място, защото багажникът с размер от 215 литра не е от най-практичните, а при свален таван и размер от 150 литра, в него може да съберете един огромен или два по-малки куфара. Ако си мислите, че при хечбека нещата са по-добре, то още веднъж не разчитайте на голям багажник, макар че размерът от 211 литра може да се усили при прегъване на седалките. И въпреки всичко купувайки си Mini надали го вземете поради практичността му, а още повече в John Cooper Works осъществяване.


Така стигаме и до най-интересното и най-отличително за тези коли - пътното държание. Колата стои като залепена за пътя, като това най-отчетливо се усеща при състезателен режим, където окачването се втърдява доста, а в композиция със спортния режим на кутията, обортомерът се изпълва до краен лимит.



За почитателите на механичната трансмисия се предлага и такава с 6 предавки, като тук по-скоро се залага на чувството, в сравнение с ускорението, което е с 0.2 секунди по-бавно от това на “автомата”. При кабриолета има леко завишение в тежестта, което пък се компенсира от чувството без таван и звука на четирицилиндровия мотор, който изненадва прелестно изключително във високите обороти.



Цените
Тук може би е мястото където Mini отстъпва най-вече против съперниците си. Базовият Cooper стартира от 43 950лв, до момента в който за по-мощните John Cooper Works ще би трябвало да се разделите с най-малко 63 650 лева, които обаче несъмнено си заслужават в случай че търсите занимателна кола за разнообразни преходи, само че пък и надали е най-хубавото решение за единствена кола в фамилията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР