Парадоксът на Ферми поставя въпроса защо извънземните никога не са

...
Парадоксът на Ферми поставя въпроса защо извънземните никога не са
Коментари Харесай

Има причина извънземните да не са ни посетили все още

Парадоксът на Ферми слага въпроса за какво извънземните в никакъв случай не са посещавали Земята, макар че Вселената е толкоз остаряла и толкоз голяма, че до момента извънземният разсъдък би трябвало да е развил междузвездното пътешестване и да се е обадил.

Двама учени считат, че може да имат отговора.

Астробиолозите доктор Майкъл Уонг от Института за просвета Карнеги във Вашингтон и доктор Стюарт Бартлет от Калифорнийския софтуерен институт допускат, че цивилизациите изгарят, когато станат прекомерно огромни и софтуерни.

Изправени пред непрестанно възходящото население и смущаващото ползване на сила, световете изпадат в спешна точка, известна като „ сингулярност “, където нововъведенията към този момент не могат да се оправят с търсенето.

Единствената опция на колапса е да се изостави „ непреклонния напредък “ и да се одобри баланс, който разрешава оцеляване, само че не разрешава на обществото да продължи напред или да се отдалечи от личното си място във Вселената.

Пишейки в Royal Society Open Science, доктор Уонг и доктор Бартлет споделят:
„ Ние предлагаме ново решение на парадокса на Ферми: цивилизациите или се срутват от изгаряне, или се пренасочват към приоритизиране на хомеостазата, положение, в което галактическото разширение към този момент не е цел, което прави мъчно да се откриват от разстояние други цивилизации.

„ И двата резултата – хомеостатично събуждане или срив на цивилизацията – биха били в сходство с следеното неявяване на (общогалактически) цивилизации.

Големите цивилизации доближават точки на рецесия. Двойката настояват, че общите правила на живота са универсални и че макар че възникването и еволюцията на живота на други планети остава спекулативно, то най-вероятно е неизбежно.

Веднъж по пътя, животът евентуално ще следва сходна траектория като цивилизациите на Земята, настояват те, като в последна сметка се провежда в световно обвързвано положение, с технология, която се нуждае от все по-големи количества сила, с цел да поддържа растежа.

Използвайки уравнения за напредък на градовете, които слагат граници за това до каква степен могат да се разрастват обществата, специалистите демонстрират по какъв начин огромните цивилизации в последна сметка доближават точки на рецесия, което положение, откакто бъде разпознато, води до прекъсване на по-нататъшния напредък.

Двойката сочи към сходни „ мини събуждания “ на Земята, които са предотвратили световни рецесии, като деескалацията на оръжията за всеобщо заличаване след Студената война и възбраната на хлорфлуорвъглеводороди (CFC) за коригиране на дупката в озоновия пласт.

Въпреки това извънземните цивилизации, които са покрай изгаряне, може да са най-лесни за разкриване, съгласно проучването, тъй като те биха употребявали сила по „ диво резистентен метод “, който би обезпечил добър сигнал, предаван от техния свят.

„ Това показва опцията огромна част от първичните откривания на извънземен живот на човечеството да са от образован, въпреки и към момента не умен, тип “, заключават те.

Предишните оферти за какво интелигентните извънземни към момента не са посетили Земята включват откриването на разнообразни физически компликации, които вършат галактическите пътувания неосъществими, без значение дали са свързани с астрономия, биология или инженерство.

Някои учени допускат, че извънземните просто в никакъв случай не са избирали да ни посетят или в случай че са го създали, ние не сме забелязали, може би са пристигнали преди хората да са еволюирали.

Възможно е също по този начин напредналите цивилизации да са зародили прекомерно скоро и прекомерно надалеч, с цел да не са достигнали до нас.

През 2015 година учените, анализиращи данни от галактическите телескопи Хъбъл и Кеплер, стигнаха до заключението, че към 92% от евентуално обитаеми светове не са съществували, когато Земята се е формирала, тъй че може да се окаже, че нашата Слънчева система е просто по-напред в играта.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР