Папа Франциск беше изписан тази сутрин от римската болница Джемели,

...
Папа Франциск беше изписан тази сутрин от римската болница Джемели,
Коментари Харесай

Изписаха папа Франциск от болницата, жив съм, пошегува се той

Папа Франциск беше изписан тази заран от римската болница " Джемели ", откакто предходната седмица там му беше направена интервенция за премахване на херния, породена от интервенция през 2021 година, съобщи АНСА, като се базира на пресслужбата на Ватикана.

86-годишният предстоятел на Римокатолическата черква напусна болничното заведение в инвалидна количка и помаха на кореспонденти и доброжелатели, които се бяха събрали пред основния вход.

" Жив съм ", пошегува се той.

" Папата е добре. Той е в по-добра форма от преди ", съобщи пред кореспонденти основният хирург Серджо Алфиери, който оперира папа Франциск на 7 юни. Той добави, че Светият отец е задоволително добре, с цел да може да пътува.

Франциск възнамерява да посети Португалия при започване на август и Монголия в края на същия месец. Всички негови задължения до 18 юни са анулирани.

Традиционно папата почива през целия месец юли и неделните благословии са единствените му обществени изяви, тъй че той ще може да се възвръща в продължение на един месец преди пътуванията през август, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР