Пандемията стимулира в невиждани размери преди това онлайн търговията, която

...
Пандемията стимулира в невиждани размери преди това онлайн търговията, която
Коментари Харесай

Оборотът при онлайн търговията леко се свива

Пандемията подтиква в невиждани размери преди този момент онлайн търговията, която в някои интервали за артикули отвън продаваните в магазините за храни, бе единствената опция за покупка. В допълнение от ден на ден хора от по-малките обитаеми места и от по-високите възрастови групи пазарят по този метод. Това демонстрира и проучването на " Маркет линкс " показано през седмицата.

Все повече компании, даже такива, които не бяха възнамерявали онлайн продажби - като комерсиалните вериги, да вземем за пример, развиха и не престават да развиват тези свои канали. Някои от тях го вършат със свои снабдители, а други - посредством компании, чиито бизнес са доставките.

В момента продаваме онлайн повече от някои търговци, които са по-отдавна на пазара в този сегмент. В още три града през тази година - Плевен, Варна и Пловдив. Не е известна услугата, при която поръчваш онлайн и отиваш да си вземеш от обекта, известна като click&collect.

В края на април " Билла България " разгласи, че към този момент продава близо 5 хиляди продукта онлайн, а дневните поръчки са 300-400 броя.

Ръст от 170% на броя на поръчките през приложението Моят dm за интервала октомври 2023 година - март 2024 година отчeте през седмицата най-голямата верига за търговия с дрогерийни артикули в България по отношение на същия интервал година по-рано.

Данните на Национален статистически институт, оповестени през седмицата, пък демонстрират, че и на месечна, и на годишна база през март оборотът в онлайн търговията спада малко. Тези минимални спадове идват след огромни растежи през предходните години.

Експертите означават, че в България главен фактор при решението за онлайн покупка е цената, следвана от доверието към съответния магазин. Освен това най-голямо въздействие върху решението за покупка оказват рекламите в обществените мрежи.

Данните на Българската е-комерс асоциация сочат, че през изтеклата година онлайн продажбите порастват с 19% и са за близо 2 милиарда лева Това е удвояване на размера по отношение на годината преди пандемията - 2019.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР