Panasonic Corporation и Vodafone обявиха сключването на споразумение за сътрудничество

...
Panasonic Corporation и Vodafone обявиха сключването на споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

Panasonic и Vodafone свързват домашни устройства посредством Narrowband-IoT

Panasonic Corporation и Vodafone оповестиха сключването на съглашение за съдействие в пилотен опит, целящ създаването на IoT-базирани домашни уреди, употребяващи Narrowband-IoT (NB-IoT)
Тя е безжична технология с необятен обсег и ниска консумация на сила от вида на LPWA (Low-Power Wide-Area). Двете компании възнамеряват да проведат проби на домашните уреди, оборудвани с NB-IoT, които ще стартират тази есен във Франкфурт, Германия.

Тъй като светът става все по-свързан, така наречен Интернет на обектите IoT (Internet of Things) стартира да играе все по-важна роля. Някои от най-обещаващите приложения на IoT включват потреблението на специфична безжична връзка, която може да обезпечи покритие на устройства под земя или може да работи доста дълго време единствено с батерийно зареждане.
NB-IoT е новият промишлен стандарт за безжични технологии, който притегля вниманието в доста сфери като най-подходящ за връзка с ниска мощ на дълги дистанции и за който Vodafone към този момент дава услуга
Домакинските уреди, употребяващи NB-IoT технологиите, ще разрешат на потребителите да свързват устройствата си с облачни услуги чрез клетъчна мрежа, просто посредством „ включване и потребление “.

Съвместният план с Vodafone започва с тестване на артикули на Panasonic, като климатици, и изследване на функционалността на тясната честотна лента при дистанционното управление и поддръжката им. Panasonic и Vodafone възнамеряват спомагателни проби, с цел да оценят сполучливото внедряване на технологията NB-IoT в разнообразни потребителски уреди на Panasonic.
Тази есен Panasonic ще започва и пилотен опит за IoT домашен електроуреди, употребяващи LPWA мрежите в Япония, в съдействие с водещ японски мобилен оператор.
Чрез свързването на домашен електроуреди чрез LPWA технологията, Panasonic и Vodafone възнамеряват да основат нова среда и функционалност за потребителите от ерата на IoT.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР