Пълно мъртвило е – двайсетина дни преди изборите. Сякаш всичко

...
Пълно мъртвило е – двайсетина дни преди изборите. Сякаш всичко
Коментари Харесай

МАЙНАТА ВИ! Свърши времето на „месиите“

Пълно затишие е – двайсетина дни преди изборите. Сякаш всичко е ясно, като че ли всички са уверени, че нищо не може да се промени, не може да има изненади, няма кой да ги провокира, а няма и за какво. Народът дефинитивно обърна тил на Политиката –  той я презира, счита я с съображение за нещо скверно. И е прав.

Ако създадат референдум, коя е думата, която го отвращава най-вече, сигурно това ще бъде „ Промяна “. И освен, тъй като в последно време кирчовци най-кресливо унизиха тази клета дума. От 33 години злоупотребяват с нея по-всевъзможни способи, до момента в който най-после я оставиха без всякакво достолепие.

Няма да сбъркат, в случай че забранят използването й, даже да я извадят от речника – няма такава дума, забравете я. Така най-малко ще забравите и самоуниженията, на които сте се подлагали – безконечните наивници български.

Само си припомнете, на какъв брой измамници сте се доверявали – хитроумни или недодялани. Дори на явни кретени – все в името на някаква „ смяна “, даже да е микроскопична – все е нещо.

Не сте желали огромни земетресения – единствено мъничко да се раздвижи Блатото, нищо повече. Защото тук огромните земетресения постоянно водят към огромните измами. И, с цел да ви доунижат – още и още – мамят ви примитивно и предизвикателно.

И в този момент този цирк завърши, като че ли.

Политическите шмекери са наясно, че към този момент няма какво да ви предложат. Изобщо не съществува език, не са оживели даже обособени думи, с които да привлекат вниманието ви. Минаха времената, в които думите плющяха като флагове. Вече всички флагове са парцаливи – за знаменосците да не приказваме.

Добре най-малко, че прибраха знамената, на които бе извезано „ Майната ви! “ А и на кой знаменосец да се довериш, откакто множеството от тях гледат да ви пробутат змийска отрова.

Заради всичко това, политическото „ говорене “ остана без аудитория – то, с дребни изключения, в действителност си беше едно „ говнярене “, от много време.

Винаги са се държали непочтително с вас – като с някаква бездушна парадайса. Заради това и ги зарязахте, оглушахте за брътвежите им. Те не знаят, че даже жестомимичните преводачи са ви по-интересни.

И в този момент – какво следва?

Мъртвило – благословено да е, тъй като ще чуете надалеч по-малко неистини и измислици – които в действителност са най-дивата форма за пазаруване на гласове, само че никой не я глоби.

Тогава за какво да не кажеш следното: „ Кампанията стартира много гневно. Тон за това дава служебното държавно управление, което се включи в тази акция с нечуваната офанзива против предходната коалиция. Всички се чудим какво тъкмо желае президентът Радев – дали си прави собствен план, ляво-националистически, дали някакви съветски ползи обслужва, дали си отмъщава персонално. ”

А, в действителност, сегашните Служебници са напряко монахини спрямо предходните служебни кабинети на Радев, изключително първия, които се държаха напряко катилски. Стигна се до такава степен, служебният министър на вътрешните работи Рашков да твърди, че ББ е човекоядец, бил заплашил фамилията на някакъв вид, че и тях ще ги включи в пиршеството – ей такава скотщина.

Поддакваше му даже правосъдният министър Янаки Стоилов, който сетне Радев настани в Конституционния съд. И канибалските измислици не бяха някаква селяндурска шегичка, говореха ги напълно съществено.

Ами, деветте хиляди предупредителни протоколи, с които заплашваха хипотетични извършители на изборните правила – в една гигантска интервенция „ Страх “?

Ами изцяло противозаконната престъпна регистрация на хиляди отново хипотетични извършители – толкоз истерично буйство, което принуди основния прокурор Иван Гешев да внесе запитване в Конституционния съд, още не са му дали отговор.

Това бяха напряко диви месеци, някои служебни министри действаха като пияни джандари. Да не приказваме за лъжите на Кирчо Мюнхаузена.

Направо не можех да допускам, че всичко това се прави под благосклонния взор на Радев – въпреки да се колебая, че всички бесувания са били съгласувани. И парадоксалното е, че сегашният му длъжностен кабинет е толкоз търпелив към безчинствата на персоналните му предатели ПростоКирчо/Асенчо. А те заслужават да ги разчовъркат безмилостно.

Реклама

Само газовата им спекулация, с благосклонното присъединяване на руснаците, е една безподобна спекулация – и то в една страна, която е неволи от всевъзможни далавери. Времето на Служебниците съвсем изтече и кирчовци, отпред с Кирчо Фалшиментото, се надяват още веднъж да бъдат приютени в някаква коалиция.

И какви „ съветски ползи “ му пришиват на Радев – когато таман кирчовци се оказаха се оказаха най-подмолните съветски мекерата, скъпоплатени освен това? От тяхната газова спекулация има заплаха хиляди хора да останат без работа – само че за подправените русофоби това е без значение. Впрочем, тия измисленяци са си едни българофоби, нищо повече.

Подобни пустословни напъни към този момент нямат никаква тежест, „ простолюдието “ въобще не ги регистрира. Обикновените хора завършиха с тях. През последните трийсетина животът им изтече несмислено – в една или друга степен – и поради предоверяване в сходни брътвежи.

Днес няколко работливи, почтени и препатили генерации към този момент нямат никакъв надзор върху личния си живот, той се оттича от тях под кикотенето на политически мерзавци и гамени. Незначителна част от тях бяха подлъгани от Шашмата „ Продължаваме Промяната “ – и най-вероятно това ще бъде последната огромна измамническа интервенция на Политическата Секта.

Тя ще се „ разпраши “ на обособени образования, не толкоз политически, а по-скоро по бизнес настройки. Това към този момент се следи и сега – ще се крепят взаимно, както се крепят подпийнали хашлаци, които се надяват да не бъдат видяни от минувачите.

Свърши времето на лъже-месиите, никой към този момент и не ги чака, а те и изначално не дават отговор на манталитета на нашенеца – той като че ли ги приема задушевно, колкото с цел да ги обругае след късото си заплесване. Питайте Симеон дали е правилно.

Има и друго. Не е прелестно и елементарно да се каже, само че би трябвало да допуснем, че и Народът някак се износва, отделя се като че ли от себе  си, от изначалните си полезности, като че ли някой възвишен

Хакер разбърква кодовете му.

Може даже да изтрие от паметта му паролата, с която „ влиза “ в себе си и по този метод да му попречи и да бъде себе си. Впрочем, не е необходим и никакъв Хакер – униженията на скотския животец ще свършат същата работа.

В това мъгляво нещо, което тук минава за „ политика “, ще следим един Колективен Цунг-цванг. Партиите ще си останат вкопчени една в друга, вкопани в плитки гробове – дано доставим на читателите най-малко една ведра картина. Ако са оковани с една обща верига, също няма да е неприятно – само че дано не бъдем толкоз претенциозни. И личните им потни обятия на са малко наказване. Пасторал.

Докъде може да докара това? Може би до някакво примирение, въпреки че е малко евентуално. Но най-малко няма да  ръфат месата си. Във всеки случай, дължат една благост и беззащитност на народеца…

И в тази благост – и с тази благост! – най-сетне да изчезне едно привидение, което е един от нашите кодове и което изтезава всички ни: „ Онова невъобразимо шествие, когато ослепени български войни са водени от еднооки… Страх ни е да проникнем до дъното на тази мрачна картина, тъй като може да се срутим от нейната обезумяваща мощ.

Ами, в случай че някой едноок и с половин език води колона от неми – по какъв начин ще наподобява това, по дяволите?

Някакво провидение – еднооко и с полуотрязан език води немите и слепите.

„ Накъде? “

***

Тия дни отбелязахме празника на Съединението. Когато то се случва, Тодор Бурмов споделя пророческите си думи: „ Ние вечно загубихме Македония “.

И в този момент, празнувайки – съединени, разединени – можем отново да си кажем, че още веднъж, напълно неотдавна, загубихме Македония. Този път като че ли дефинитивно – поради нашите политически скопци.

Да си седят прегърнати/оковани. Вятър.

КЕВОРК КЕВОРКЯН, особено за „ Уикенд ”, заглавието е на Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР