Пълна изолация на Борис Бонев и антуража му и повтаряне

...
Пълна изолация на Борис Бонев и антуража му и повтаряне
Коментари Харесай

ИЗОЛАЦИЯ: Борис Бонев – Бонита е аут, за да се спаси София

Пълна изолираност на Борис Бонев и антуража му и повторение на „ сглобката ” от Народното събрание на локално равнище в столицата. За това са се договорили ГЕРБ и „ Продължаваме промяната ” с Демократична България, с цел да спасят имиджа на столицата и да изберат най-сетне ръководител на Столичния общински съвет, написа „ Уикенд ”.

Единствената спънка пред схемата бил инатливият Бонев от „ Спаси София ”, прочут измежду нежните си другари с прякора Бони Бонита, който държал да стане началник на СОС и не бил подготвен да направи крачка обратно. Несвикналият с административни проблеми новоизбран кмет Васил Терзиев прегърнал концепцията и решил да се сдобри с ГЕРБ в името на бъдещото ръководство на града, но трябвало да се отърват от Борис Бонев, който във вторник отсече, че няма да целува нито ръцете на експремиера, нито други негови телесни елементи в името на столичното бъдеще.

Затова и заговорниците към този момент почнали инвазия върху съветниците от „ Спаси София ”, с цел да си обезпечат ренегати, които да пристанат на новата сглобка. Говори се, че двама от екипа на Бонев са подготвени да го изоставен в името на просперитета на столицата, несъмнено, и на личните си облаги. ГЕРБ и ПП-ДБ ухажвали и хората на Вили Лилков.

Реклама

Въпреки че съветниците на КОД са единствено трима, а Лилков цяла акция громеше „ модела ГЕРБ в София ”, близостта на водача Петър Москов и Борисов е общоизвестна, както и че ГЕРБ играеха скритом с Вили Лилков в негова изгода. По време на акцията даже се заприказва, че предприемачи към генералската групировка са финансирали акцията на Лилков през Петър Москов със сумата от 1 милион лв..

Ако партиите съумеят да се съюзят, то Борис Бонев трябвало да бъде отхвърлен като фактор, с цел да се „ избави София ”, иронично разясниха съветници. Откакто Бонев и кметът Терзиев са на нож, за което първи писахме още преди седмица, някогашният магнат бил все по-склонен да си обезпечи мир и успокоение в общината, като се съюзи с ГЕРБ. Друг вид били и хората на Слави от „ ИТН ”, които не стопират да се самопредлагат за началници в столицата отпред със съветника Пламен Данаилов. ГЕРБ обаче били скептични към съюз с партията на Дългия.

Българска социалистическа партия пък по табиет и на 11 януари ще предложат Диана Тонова за ръководител, с цел да се утвърдят като сполучлива съпротива в столицата. Именно на тази дата общинарите взеха решение за следващ път да опитат да си изберат началник, като в случай че вотът се провали и още веднъж няма шеф, столичани ще отидат до урните, с цел да изберат нов общински състав когато минат 3 месеца от заклеването на този провален съвет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР