Пак огън в Нагорни Карабах. Армения наруши примирието, постигнато в

...
Пак огън в Нагорни Карабах. Армения наруши примирието, постигнато в
Коментари Харесай

Пак огън в Карабах, Армения наруши примирието

Пак огън в Нагорни Карабах. Армения наруши примирието, реализирано в Москва след 10 часа договаряния нощес. То трябваше да влезе в действие през днешния ден в 12 ч.

Въпреки оповестеното помирение арменските въоръжени сили не престават да нападат позициите на азербайджанската войска, както и обитаеми места, разгласи на брифинг Хикмет Гаджиев, консултант на азербайджанския президент Илхам Алиев. Гаджиев заплаши, че в случай че Армения продължи провокациите, Азербайджан ще употребява правото си на самозащита и ще даде „ съответен отговор “. Представителят на арменското министерство на защитата Арцрун Ованисян на собствен ред упрекна Азербайджан в продължение на обстрела по територията на Армения. 

" Обявява се преустановяване на огъня от 12ч. на 10 октомври 2010г. с филантропични цели за продан на военнопленници и други арестувани лица и на телата на починалите при посредничеството и в сходство с критериите на Международния комитет на Червения кръст. Конкретните параметри на режима на преустановяване на огъня ще бъдат съгласувани в допълнение ", обяни съветският външен министър Сергей Лавров след края на договарянията. 

Лавров добави, че Баку и Ереван ще пристъпят към директни договаряния за скорошно реализиране на спокойно споразумяване на спора. Както и че страните признават неизменността на съществуващия преговорен формат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР