Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски, тъй като са

...
Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски, тъй като са
Коментари Харесай

Полезни храни, които да добавите към овесената каша

Овесените ядки са една от най-предпочитаните закуски, защото са богати на комплицирани въглехидрати, само че също по този начин дават доста сила

Богати са на минерали, витамини, антиоксиданти и обилие от фибри. Дават чувство за задоволеност за дълъг интервал от време. Така се пазите от прегладняване и посегателство към нездравословни храни.

Овесените ядки дават обилие от растителни протеини, които понижават риска от диабет, сърдечносъдови болести, оказват помощ за построяването на мускулатурата, за възобновяване на клетките и надзор на тежестта, написа. Но ето какво можете да добавите към овесената си каша, с цел да я извършите още по-полезна и здравословна, само че и вкусна.

Боровинки за антиоксиданти

Боровинките в действителност са суперхрана, която е богата на антиоксиданти. Те дават отговор за здравето на клетките и се борят против свободните радикали. С високо наличие на витамин С, което ги прави значими за имунната и сърдечносъдовата система. Източник са още на витамин К, желязо, цинк, които са здравето на костите.

Фурми за естествена наслада

Можете да ги добавите към овесените ядки за повече наслада. Те са източник на минерали, фибри и витамини. Можете да ги добавите и под формата на сироп. Сладки са, само че спрямо други плодове имат по-малко захар.

Банани за повече фибри и калий

Бананите са един от най-хубавите другари на овесените ядки. Те са вкусни, сладки, с чудесна текстура. Богати са фибри, калий и са доста засищащи.

Семена от чия

Това един от методите да добавите повече фибри и протеини към закуската си. Богата е на манган, калций, фосфор, омега-3 и антиоксиданти. Трябва да внимавате с нея, тъй като е калорична. В композиция с още нещо, което също е калорично като овесените ядки, можете елементарно да надвишите дневния банкет.

Орехи за Омега-3 и фибри

Орехите са богати на Омега-3 и са може би първенци по това измежду останалите ядки. Източник са на скъпи антиоксиданти, фибри, минерали и витамини. Добавете към овесената си каша за по-добро здраве.

Черен шоколад за повече антиоксиданти

Полезен е за овесената ви закуска, тъй като е богат минерали и антиоксиданти, както и минерали. С по-ниско наличие на захари е, само че също по този начин има и богати вкусови качества. Можете да ги добавите, с цел да повишите настроението си и да ви бъде по-вкусно заран.

Кисело мляко за здрави вътрешности

То е богат източник на протеин и е богато на потребни естествени бактерии, които подхранват микробиома в червата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР