Оцелялата сестра на Дейв Патрик Ъндърууд, федерален охранител, който беше

...
Оцелялата сестра на Дейв Патрик Ъндърууд, федерален охранител, който беше
Коментари Харесай

Съдят Meta за съучастие в убийство

Оцелялата сестра на Дейв Патрик Ъндърууд, федерален охранител, който беше погубен при пукотевица през 2020 година, заведе дело против Meta. Тя държи компанията-майка на Фейсбук виновна за свързването на двамата мъже, упрекнати в заговора за убийството. Според сестрата, обществената мрежа им е предоставила платформа онлайн, посредством която да възнамеряват офанзивата.

Ъндърууд беше убит пред федерална постройка в Оукланд, Калифорния през май 2020 година. Двамата мъже, упрекнати за случая, по-късно бяха свързани с по този начин нареченото антиправителствено придвижване „ boogaloo “, което Фейсбук забрани от платформата си чак през юни 2020 година.

„ Стрелбата не е инцидентен акт на принуждение “, се показва в желае. „ Това беше кулминационната точка на екстремистки скрит план, фиктивен и плануван във Фейсбук от двама мъже, които Meta е свързала посредством обществената си мрежа “.

В документите се твърди още, че двамата мъже в никакъв случай не биха се срещнали, в случай че не бяха рекомендациите на Фейсбук, които са ги накарали да се причислят към групи, намерено застъпващи се за принуждение. Говорител на Meta сподели в изказване пред The ​​New York Times, че „ изказванията са без правно съображение “ и уточни напъните на компанията за възбрана на „ военизирани обществени придвижвания “.

Това не е първият правосъден развой, в който Meta е забъркана поради ролята си в подхранването на екстремизъм и принуждение. Собствените откриватели на Фейсбук даже предизвестиха, че рекомендациите за присъединение към групи са тласкали консуматори към екстремизъм през 2016 година, съгласно вътрешни фирмени документи, споделени от The Wall Street Journal.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР