Отправям призив за удвояване на съвместните ни усилия за постигане

...
Отправям призив за удвояване на съвместните ни усилия за постигане
Коментари Харесай

Борисов пред ООН: Не можем да оставим бели петна от слаборазвити държави

Отправям апел за удвояване на взаимните ни старания за реализиране на мир и непоклатимост в Украйна при ценене на суверенитета и териториалната целокупност на страната. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Борисов прикани за интернационална поддръжка за разрешаване на разногласието сред Македония и Гърция. "Не можем да оставим на политическата карта на който и да е район или континент "бели петна " на страни със забавено развиване, слаба стопанска система и уязвимо пред световните закани население...Буквално след два дни народът на нашата югозападна съседка ще би трябвало да направи съдбоносен избор за своето бъдеще – да утвърди постигнатия невиждан компромис със прилежаща Гърция, който ще разчисти пътя на страната към европейската и евроатлантическата ѝ интеграция. Моментът в действителност е исторически. Въпросът е "сега или в никакъв случай ". Точно за това ние би трябвало да ги подкрепим в устрема им да създадат новия избор за страната си ", уточни министър-председателят.

Той се разгласи срещу прекрояване на границите на Албания и прикани за деен разговор сред Белград и Прищина.

Премиерът се спря и на нуклеарната договорка за Иран, казвайки, че "съвместният изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия продължава да е основен детайл от интернационалната архитектура за сигурност ".

Борисов акцентира, че България продължава да работи един до друг със Съединени американски щати срещу интернационалния наркотрафик и че сега българските управляващи организират интервенция по задържане на стотици тонове хероин.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР