Отпадна предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите, според

...
Отпадна предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите, според
Коментари Харесай

Няма да актуализират данъчната оценка на имотите през 2024 г.

Отпадна предлагането за актуализация на данъчните оценки на парцелите , съгласно което при регистрирано сумарно изменение с над 10 на 100 на показателите за закупуване на нови и съществуващи жилища за двугодишен интервал, считано от идната година, базисната данъчна стойност в левове на квадратен метър се актуализира . Депутатите отхвърлиха предлагането при гласуването на второ четене на промени в Закона за локалните налози и такси. С това и смяна на такса боклук поради актуализацията на данъчните оценки на парцелите няма да има следващата година .

Няма да бъдат прилагани и разнообразни локални налози съгласно региона и типа на постройката .

Депутатите одобриха при преустрояване и при смяна на предназначението на съществуваща постройка или на независим обект в нея, както и при смяна на други условия, които имат значение за установяване на налога, чиновниците в общината да отразяват смяната служебно, за което на данъчно задълженото лице се изпраща съобщение в 30-дневен период. Няма да се подава и данъчна декларация. Данъчно задължените лица не носят отговорност за случаите , в които Общината не е събрала служебно информация за изменени условия.

По предложение на Националното съдружие на общините в Република България министърът на финансите, след координиране с министъра на електронното ръководство, утвърждава със заповед мостри на заявки и документи, издавани от общините за признание, практикуване или погасяване на права или отговорности по отношение на локалните налози, записаха още депутатите.

Парламентът отхвърли на второ гласоподаване законопроекта на " Възраждане " за допълнение на Закона за локалните налози и такси.
 Вдигането на налозите не е неизбежно, твърди Искрен Арабаджиев
Вдигането на налозите не е неизбежно, твърди Искрен Арабаджиев

Основният мотор на икономическия растеж е локалното потребление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР