Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и

...
Отпада забраната за посещения на национални и природни паркове и
Коментари Харесай

Отварят всички паркове и планини, разходка на Витоша от неделя

Отпада възбраната за визити на национални и естествени паркове и планини.

Издадената заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев гласи, че от през днешния ден се разпорежда на кметовете на общини и на регионалните шефове да основат нужната организация за визити на жителите във всички национални паркове, естествени паркове, планини и други обособени места с паркова среда отвън обитаемоте места на територията на общините, без да се употребява градски превоз, лифтове и визити на хижи и туристически обекти.

От 3 май, неделя, ще бъде отварен за разходка и естествен парк „ Витоша “, оповестиха за БГНЕС от Столичната община.

До решението се е стигнало след изключително съвещание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния действен щаб, с които е била коментирана организацията за отваряне на естествените паркове и основаването на организация за излети в планините, за което министърът на опазването на здравето издава заповед.

Движението на Витоша ще бъде проведено от екипите на общината и Общинска полиция. Те ще провеждат и паркирането на коли от „ Драгалевци “ до Морените и от „ Бояна “ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11 и 14 часа пътищата ще бъдат затворени и планината няма да е налична с автомобил.

На паркинга на хижа „ Алеко “ ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР