Отоците по тялото са резултат от нарушение на водно-солевия баланс

...
Отоците по тялото са резултат от нарушение на водно-солевия баланс
Коментари Харесай

Билки при отоци по тялото

Отоците по тялото са резултат от нарушаване на водно-солевия баланс в човешкото тяло, което поражда заради задържане на течности в тъканите. При остатък на течност по лицето или крайниците на човек може да се образува отичане.

Отокът може да засегне даже вътрешни органи, което е доста рисково, защото мъчно се диагностицира. С натрупването на течност в тъканите се нарушава кръвообращението, понижава успеваемостта на черния дроб и бъбреците.

При липса на подобаваща терапия това може да докара до развиване на затруднения. Този проблем е много постоянно срещан и може да бъде породен от разнообразни фактори.

За всевъзможен тип подутина е належащо да се организира диагностичен обзор, който ще разкрие болестта, което предизвиква подпухналостта. Лекарят предписва медикаменти, които отстраняват непотребната течност от тялото. Освен това човек ще би трябвало да ограничи приема на вода и да понижи количеството сол в диетата до 1 г дневно. При съществуване на кахектичен оток е належащо да се употребяват повече протеинови храни и витамини.

Фитотерапията на отоци с билки е ориентирана към унищожаване на застоялата течност от тялото и възстановяване на кръвообращението. Фитотерапията има позитивен резултат върху успеваемостта при лекуването на доста болести и подобряването на човешкото здраве, в някои аспекти даже превъзхожда обичайна медицина.

Основният принцип на деяние на диуретичните билки е отстраняването на непотребната течност от тялото. Но лечебните билки освен облекчават подпухналостта. Те усъвършенстват бъбречната функционалност, покачват имунитета, възстановяват метаболизма, лекуват тромбоза или хипертония, въздействат интензивно на възпалителните процеси и имат антибактериален резултат.

Билки при отоци по лицето

 Живовляк при отоци

Лицето е нашата визитна картичка, незабавно се вижда. Ако лицето е подуто, това предизвиква дискомфорт и чувство за стягане, изключително при дамите. Подпухналостта под очите и подпухналостта на цялото лице могат да бъдат породени от признаци на болести, както и прояви на хранителни разстройства, сън, изтощеност, банкет на алкохол и други

Отвара от билки ще помогне за унищожаване на сигналните признаци. Подходящи са коприва, жълт кантарион, живовляк, мечо грозде и шипка. Магданозът е отличен диуретик при подпухнали очи.

Ако очите се подуват, тогава билковата примес от коприва, жълт кантарион, живовляк, мечо грозде и шипка съвършено ще се оправи с казуса. Трябва да вземете от всички съставки по равно и да ги смесите, да вземете 1 супена лъжица примес и я залейте с 0.5 литра вряла вода. Когато водата се охлади, би трябвало да прецедите запарката и да пиете по 200 мл на всеки 5 часа.

Отлично оказва помощ при отичане магданозът, или по-скоро неговите зелени и корени. Взема се половин чаша магданозен корен и се залива с половин литър вода. Трябва да оставите да кисне за 12 часа. За по-голямо добиване на питателните субстанции в запарката може да добавите сока от един лимон.

Запарката се пие по 100 грама на всеки 6 часа. Трябва да пиете в продължение на 2 дни, по-късно направете отмора за 3 дни и използвайте още веднъж за два дни. След лечението би трябвало да възстановявате количеството калций в организма, тъй че би трябвало да ядете доста млечни артикули, цитрусови плодове и банани. Като гарнитура прибавете печени картофи към вашата диета.

Билки при отоци по краката

Диуретични билки, които могат да оказват помощ за понижаване на отоците по краката, би трябвало дейно да отстраняват непотребната влага от тялото, както и да имат противовъзпалителен резултат. Благодарение на това положението на бъбреците се усъвършенства и те по-лесно се оправят с главната си функционалност.

При отчитане на краката е дейно да се употребяват тинктури, отвари и чай от следните билкови съставки: анасон, хвощ, ленено семе, синя метличина, магданоз, ортосифон, елементарна хвойна, плява. Много добре оказват помощ вани за крайници с добавка на мента.

Диуретичните билкови препарати се оправят добре с отичане на краката при възрастни хора. Ето най-ефективните от тях:

В изсъхнал буркан смесете цветовете на метличина и нарязан корен от женско биле (по 1 част/ лъжица). Добавете три елементи мечо грозде. Смесете сместа с 3 чаши вряла вода. Завийте добре буркана и оставете да изстине, след което прецедете. Приемайте по една супена лъжица преди хранене.

Вземете листа от боровинка, хвощ, жълт кантарион и дяволска уста (пропорции 1:2:2:3). Смесете и количество от 2 супени лъжици, запарете с 200 мл вряща вода. Запарвайте не повече от половин час и прецедете. Приемайте по една чаша заран и следобяд.

Смесете в равни елементи коприва, шипка, жълт кантарион, мечо грозде и живовляк. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 500 мл вряща вода, оставете на топло, до момента в който изстине. Прецедете настойката и пийте по чаша два пъти дневно.

Билки при отоци по тялото за бременни

 Мечо грозде при отоци Снимка: ANONYM

Някои лечебни растения не съставляват опасност за бременната жена и плода. Най-безопасните са: пача трева, шипка, цикория, листа от алена боровинка, полски хвощ, девисил, мечо грозде.

Листата от алена боровинка дейно се борят с казуса с подпухналостта. Освен това те ще разрешат на бременните дами да получат в допълнение зареждане с витамини. За да приготвите отвара от листа, 1 ч.л. листа се залива с чаша вряла вода и се оставя за половин час. След това запарката се прецежда през марля. Трябва да пиете по чаша три до четири пъти дневно. Ако резултатът е мощен, тогава броят на приемите може да бъде понижен. Няма странични резултати от приема на листа от боровинка, тъй че можете да пиете запарката до раждането.

Отварата от хвощ бързо и дейно отстранява непотребната течност и почиства бъбреците. За приготвянето и 1 с.л. нарязан зелен хвощ би трябвало да се залее с 0.5 литра вряла вода и да се запарва в продължение на 3 часа. След прецеждане отварата се пие по 50 мл на всеки 5 часа. Преди приложимост е по-добре да се консултирате с вашия доктор.

Запарка от девисил може да се употребява до 8-ия месец от бременността. За да я приготвите, 1 ч.л. натрошено растение се залива с чаша вряла вода и се оставя за 15 минути. След това прецедете запарката и пийте по една пета чаша три пъти дневно. Последният банкет да е не по-късно от 17 часа.

Настойка от мечо грозде се приема по 3 чаши дневно. За подготвяне е задоволително да залеете 1 чаена лъжичка натрошено растение с чаша гореща вода, оставете да се запари половин час и по-късно прецедете.

Правила и противопоказания за потребление на билки при отоци

Когато употребявате диуретични билки за облекчение на отока, тялото се освобождава освен от непотребната течност в тъканите, само че и от токсините. Не забравяйте обаче, че билките не могат да заменят медикаментите. Фитотерапията е единствено допълнение към лекарствената терапия.

Билките би трябвало да се одобряват, както следва:

- Отвари и запарки се пият не по-късно от 17:00 часа;

- Терапията би трябвало да стартира с дребна порция и единствено под наблюдението на лекуващия доктор. Ако подуването не изчезне, тогава лечението не спира;

- Билките стартират да работят 1-2 дни след използването им. Ако няма резултат за дълго време, тогава използването на билки би трябвало да се спре и да се изберат други средства за облекчение на подпухналостта;

- Едно растение би трябвало да се употребява не повече от 1.5 месеца, след което се заменя с различен тип. При прекосяване към различен състав тялото би трябвало да почива в продължение на две седмици;

- Бременни дами и по време на кърмене пият чайове и отвари от билки единствено под наблюдението на лекар;

- Диуретична билка при отоци не може да се употребява, в случай че пациентът има проблеми с бъбреците, липса на калий, аденом на простатата, в случай че в тялото има огромни камъни, които не могат да излязат сами;

- Забранено е даването на билкови диуретици на деца под 6 години.

Ако употребявате отвари погрешно или при самостоятелна нетърпимост, може да получите алергии, обриви, гадене или неприятно храносмилане. Ако се появят описаните признаци, приемът би трябвало да се спре и да се консултирате с доктор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР