Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО

...
Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО
Коментари Харесай

Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км/ч, по всяка вероятност скоростта е била над 100!

Военната прокуратура в Сливен проверява злополуката с кола на НСО край Аксаково. При удара на колата с различен автомобил почина един мъж. Една жена е в тежко положение. В колата на НСО е пътувал Кирил Петков, който не е потърпевш. Днес не престават следствените дейности на място. 

" Първоначалните заключения и изказвания, които бяха изнесени в медиите, ме тормозят, защото аз и екипът ми имаме много опит и сме посетили много ПТП-та. Твърдението за лишаване на преимущество е най-вероятната причина за настъпването на пътния случай, само че преди всичко аз желая да обърна внимание на видимостта в тази крива, защото това кръстовище се намира в крива. На второ място, съдейки по вредите, които са настъпили, автомобилът на НСО надали се е движил с 50-60 километра в час, както са рестриктивните мерки в зоната на такива кръстовища. По всяка възможност този автомобил се е движел с доста над 100 километра в час ", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

По нейни думи пътната конюнктура не е била от толкоз огромно значение, колкото скоростта, с която е карал автомобилът на НСО.

" Много съм озадачена от това, защо така институциите стартират да изкарват версии, в които виновността надали не ще бъде трансферирана единствено върху умрелия лидер. Това е най-удобният вид, само че се замислете - подобен тежък удар дали е допустимо да се случи с 50-60 километра в час, каквото би следвало да е ограничаването и би следвало един подготвен лидер на НСО в зоната на кръстовище в крива да употребява такава скорост ", сподели Русинова за Bulgaria ON AIR.

Тя бе безапелационна, че при положение, че колата на НСО е карал със съобразената скорост, по всяка възможност е нямало да има жертва и акцентира, че водачът на колата на НСО е трябвало да понижи скоростта, имайки поради обстоятелството, че навлиза в обитаемо място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР